8 Οκτ 2018

Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου: "Καμία διακοπή ρεύματος"

Σε καταγγελία προχώρησε η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου σχετικά με ειδοποιητήρια που αποστέλλονται σε καταναλωτές, τα οποία προειδοποιούν για διακοπές της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη εξόφλησης των οφειλών τους.

Η Λαϊκή Επιτροπή αναφέρει:

«Απειλητικά ειδοποιητήρια για διακοπές ρεύματος στέλνονται το διάστημα αυτό από τη ΔΕΗ σε πολλά λαϊκά νοικοκυριά και στη περιοχή μας.

Η εξειδικευμένη εισπρακτική εταιρεία που προσλήφθηκε από τη ΔΕΗ, πιέζει και εκβιάζει, με την αποστολή εξωδίκων τα λαϊκά νοικοκυριά να προσέλθουν στο ταμείο, προκειμένου να ξοφλήσουν το χρέος τους, κόβοντας άλλες στοιχειώδεις ανάγκες τους και ενώ αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους έτσι και αλλιώς φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Την ίδια ώρα που από τη μια η ΔΕΗ επενδύει τεράστια ποσά για να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στα Βαλκάνια με εξαγορές και συμπράξεις, και από την άλλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί το "όραμα" για μια Ελλάδα ενεργειακό κόμβο, τα περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή ηλεκτροδότηση για να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες τους ενώ δεν είναι λίγα τα νοικοκυριά που δεν έχουν καθόλου ρεύμα.

Οι συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων της ΔΕΗ που προωθούσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και η σημερινή έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη εξαφάνιση του κοινωνικού προσώπου της ΔΕΗ.

Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου καλεί όλους τους φορείς του κινήματος στην περιοχή, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα λαϊκά νοικοκυριά να οργανωθούν να δυναμώσουν τη πάλη τους απαιτώντας:

> Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικό σπίτι που δεν έχει να πληρώσει.

> Να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις χωρίς να απαιτείται προκαταβολή.

> Να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

> Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required