26 Νοε 2018

"Ρήγμα" στην ΑΚΙΣ


Την απάντησή του σε τρεις πρώην υποψηφίους της παράταξης που ζητούν την παραίτησή του, δίνει ο επικεφαλής της ΑΚΙΣ, κ. Αντώνης Σίμος, ο οποίος θέτει εκτός συνδυασμού δύο εξ αυτών.

Ο κ. Σίμος αναφέρει:

«Σχετικά με την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί απαίτησης παραίτησης του επικεφαλής της ΑΚΙΣ, ενημερώνουμε τους φίλους της ΑΚΙΣ και τα μέλη της διαδικτυακής μας ομάδας, αλλά και όλους τους συνδημότες μας, ότι ο ένας εκ των τριών αιτούντων την παραίτηση, ο δημοσιογράφος κ. Γαρυφάλλου Γεώργιος, που επιμένει να αναρτά και την απαίτηση παραίτησης στο διαδίκτυο, έχει θέσει τον εαυτό του εκτός ΑΚΙΣ, ήδη από το 2014. Συνεπώς απολύτως τίποτα δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί ή να αιτείται. 

Στους άλλους δύο πρώην υποψήφιους της ΑΚΙΣ, με τις εκλογές του 2014,  που υποτίθεται ότι και αυτοί συνυπογράφουν την υπόψη απαίτηση, στους κ. Βέττα Ιωάννη και κ. Ζαχαράκη Κυριάκο, το μόνο που μπορούμε να τους πούμε, εντελώς φιλικά αυτή τη στιγμή, είναι ένα θερμό ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους και ότι είναι ελεύθεροι να πάνε να συνεχίσουν όπου θέλουν την πολιτικής τους καριέρα, σε όποιο κόμμα και σε όποιον συνδυασμό δημοτικό ή περιφερειακό αυτοί επιθυμούν. 

Επίσης, προτείνουμε και στους τρεις πρώην συνεργάτες μας, να διαβάσουν ποιο προσεκτικά το ιδεολογικό και θεσμικό πλαίσιο της ΑΚΙΣ, που και οι ίδιοι έχουν συνυπογράψει με εμάς από το 2014, για να καταλάβουν ότι αυτά που ανέφεραν ως αιτία παραιτήσεως πέφτουν στο κενό.

Η ΑΚΙΣ και τα ενεργά μέλη αυτής, δεν έχουν να κρύψουν τίποτα και μιλούν πάντα ανοικτά με στοιχεία και επιχειρήματα βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε φαντασιώσεις».

Η απάντηση του κ. Σίμου έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση τριών επιλαχόντων  της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Σάμου, στην οποία κάνουν λόγο για  ανεξέλεγκτη πορεία που έχει πάρει ο επικεφαλής του συνδυασμού. Στην ανακοίνωσή τους , η οποία υπογράφεται από τους Βέττα Ιωάννη, Ζαχαράκη Κυριάκο και Γαρυφάλλου Γιώργο, αναφέρεται:

«Παραπέμπουμε τους πολίτες στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού, (http://akisamou.blogspot.com/2016/11/blog-post_11.html) στο Ιδεολογικό και Οργανωτικό Πλαίσιο της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Σάμου και στην Παράγραφο 4 & 5 όπου συγκεκριμένα αναφέρει:

4. Η ΑΚΙΣ δεν έχει καμία κομματική και οικονομική εξάρτηση. Σέβεται τα κόμματα ως φορείς παραγωγής ιδεών και πολιτικής, αλλά διαφωνεί με τη λειτουργία αυτών ως μηχανισμών εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων και εύνοιας ημετέρων. Την ΑΚΙΣ στηρίζουν οι Σαμιώτες πολίτες, έξω από προσωπικά, οικονομικά και κομματικά συμφέροντα.

5. Τα μέλη της ΑΚΙΣ είναι ελεύθερα να έχουν την πολιτική τους ιδεολογία και τις τυχόν κομματικές τους προτιμήσεις. Δεν συνάδει όμως με τις αρχές του συνδυασμού τα μέλη της να συμμετέχουν σε δραστηριότητες κομμάτων και οργανώσεων που προβαίνουν σε ενέργειες αντεθνικού χαρακτήρα. Επίσης, δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν την οποιαδήποτε πολιτική τους ιδεολογία εντός της ΑΚΙΣ.
Εμείς ως εκλεγμένοι επιλαχόντες δημοτικοί σύμβουλοι της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Σάμου παραμένουμε πιστοί στη Διακήρυξη Αρχών της Α.ΚΙ.Π.Σ. της διόδου έκφρασης των πολιτών που ζητούν να πάρουν την τύχη της όμορφης Σάμου στα χέρια τους και να απομακρύνουν μία για πάντα όλους τους επίδοξους σφετεριστές της εξουσίας, που τους υποστηρίζει το γνωστό κομματικό και οικονομικό κατεστημένο.

Ο κ. Σίμος στις υπηρεσίες που προσέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου, λειτούργησε ως μονοπρόσωπος οργανισμός την Α.ΚΙ.Π.Σάμου, αφού δυστυχώς ούτε μία φορά αυτά τα τέσσερα (4) χρόνια) δεν ζήτησε την άποψη και την εντολή των συνυποψηφίων του.

Εκμεταλλευόμενος  την ανοχή μας, λίγο πριν την εκπνοή της δημοτικής του θητείας, αλλά  και λίγο πριν την  διενέργεια Εθνικών εκλογών χρησιμοποιεί την Κίνησή μας ως κομματικό σκαλοπάτι των φιλοδοξιών του.

Επειδή λοιπόν ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Αντώνης Σίμος όλοι γνωρίζουν ότι συμμετείχε στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, αποκτώντας κομματική ταυτότητα εγγραφόμενος ως μέλος του κόμματος και ταυτόχρονα η αντιπολιτευτική του τακτική στα δημοτικά συμβούλια (αλλά και αλλού) έγινε εφάμιλλη των κομματικών του πεποιθήσεων, τον καλούμε να παραδώσει την έδρα του συνδυασμού Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required