26 Νοε 2018

Χωρίς τον Δικηγορικό Σύλλογο η συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Χωρίς την παρουσία του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των φορέων του νησιού με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής στις 28 Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κόλλαρος, στη σύσκεψη των φορέων την Τετάρτη, ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν θα συμμετάσχει στη προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό,  δεδομένου ότι σε αυτή τη περίπτωση θα νομιμοποιούσε τις πράξεις και παραλείψεις του κ. Βίτσα και κατ΄επέκταση της Πολιτείας στο προσφυγικό.

Επιπλέον, ο Σύλλογος έχει προαποφασίσει να καταθέσει εντός των ημερών εξώδικη δήλωση και πρόσκληση κατά του υπουργού, καθώς θεωρεί ότι πλην των διοικητικών και ποινικών νόμων παραβιάζονται κατάφωρα και συστηματικά η συνθήκη της Γενεύης, το ΔΟΥΒΛΙΝΟ 1-2 και  οι νόμοι 4375/2016 και 4540/2018 και γι αυτό το λόγο θα αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να υποχρεώσει την Πολιτεία να προβεί σε ενέργειες που σκοπό θα έχουν την αποσυμφόρηση, τον απεγκλωβισμό και το κλείσιμο του ΗΟΤ SPOT Σάμου. 

Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση οριακή , καθώς τα προβλήματα διογκώνονται με τις αυξανόμενες ροές και την έλευση του χειμώνα και με δεδομένο ότι  οι υποσχέσεις του υπουργού περί άμεσης αποσυμφόρησης και απεγκλωβισμού όχι μόνο δεν τηρήθηκαν αλλά η κατάσταση χειροτέρευσε, ο Δικηγορικός Σύλλογος καλεί το Δήμο Σάμου πριν την προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό  να στείλει άμεσα  επιστολή «τελεσίγραφο» στον υπουργό με αίτημα την έγγραφη  δέσμευση του  όπως εντός 15νθημέρου προβεί στην αποσυμφόρηση ( όπως έγινε πρόσφατα στη Λέσβο) του νησιού. 

«Σε περίπτωση άρνησής του να ακυρώσετε την προγραμματισμένη συνάντηση διότι δεν θα έχει νόημα πλέον.  Απαραίτητα την επιστολή θα πρέπει να υπογράψουν ο Δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης, το Επιμελητήριο,  καθώς και όλοι  οι Επιστημονικοί και Επαγγελματικοί σύλλογοι της Σάμου.Σε κάθε περίπτωση αν πραγματοποιηθεί η συνάντηση της επιτροπής με τον υπουργό ευχή μας είναι να ευδοκιμήσει η προσπάθεια σας και τα αποτελέσματα να είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required