19 Δεκ 2018

Η εβδομαδιαία επισκόπηση της Ύπατης Αρμοστείας για το Μεταναστευτικό στη Σάμο

Την εβδομαδιαία επισκόπηση για τη Σάμο έδωσε στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία. Αυτή την εβδομάδα, 343 άτομα κατέφθασαν στη Σάμο, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση συγκριτικά με τις 192 αφίξεις της προηγούμενης εβδομάδας και τις 329 αφίξεις της ίδιας περιόδου του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων αυτής της εβδομάδας είναι 49 άτομα, ενώ της προηγούμενης ήταν 27.

Στη Σάμο, σύμφωνα πάντα με την Ύπατη Αρμοστεία, διαμένουν περίπου 4.300  πρόσφυγες και μετανάστες. Η πλειονότητα του πληθυσμού είναι από το Αφγανιστάν (23%), το Ιράκ (17%), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (15%) και το Καμερούν (11%).

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 22% του πληθυσμού και τα παιδιά το 26% εκ  των οποίων περίπου 6 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών. Περίπου το 26% των παιδιών είναι  ασυνόδευτα ή χωρισμένα από την οικογένειά τους και στην πλειοψηφία  τους είναι από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και το Ιράκ.

Το 46% του πληθυσμού είναι άντρες μεταξύ 18 και 39 ετών.

Αυτή την εβδομάδα, 255 άτομα αφίχθησαν  σε άλλα νησιά του Αιγαίου, η πλειονότητα  των οποίων κατέφτασε στη Λέσβο. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων σε όλα  τα νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Σάμου, ήταν 85 άτομα.

Αυτή την εβδομάδα, έπειτα από σχετική έγκριση των αρχών, 420  αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τη Σάμο προς την ενδοχώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required