29 Ιαν 2019

Για ποιους λόγους καταψήφισε τον προϋπολογισμό η "Δράση - Ενότητα - Προοπτική"

Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2019, παραθέτει η δημοτική παράταξη "Δράση Ενότητα Προοπτική".  

Η παράταξη αναφέρει:


"Ο δήμος πρέπει να στηρίζεται σε δικά του τακτικά έσοδα και όχι στις επιχορηγήσεις από το κράτος. Οι αριθμοί επαληθεύουν πόσο λάθος ήταν η αύξηση των δημοτικών τελών, ενώ σκοπός πρέπει να είναι η βελτίωση του μηχανισμού είσπραξης.

Το 78% του προϋπολογισμού στηρίζεται σε μισθοδοσία αιρετών και προσωπικού, χρέη  και σε αυξανόμενα λειτουργικά έξοδα, με αρνητικό πρόσημο την κακή ποιότητα υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα σε βάρος των συνδημοτών μας.

Η δημοτική αρχή οφείλει να δίνει το καλό παράδειγμα, ότι συμμερίζεται δηλαδή τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνάνε οι πολίτες. Θα περιμέναμε στο πνεύμα της δίκαιης κατανομής περικοπών και αντίστοιχες  μειώσεις σε περιττά έξοδα και δαπάνες. Η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν πληρώνει τις προηγούμενες οφειλές,  αλλά δημιουργεί καινούργιες, κάνοντας άσκοπα έξοδα.

Σταθερές  παραμένουν όμως οι  δαπάνες του δήμου,  σε ταξίδια,  μετακινήσεις καθώς και σε αυτές του επικοινωνιακού τύπου με σκοπό τη γνωστή πολιτική του δήμου για  ‘άρτον και θεάματα’ και συνήθως για  λίγους και οικείους των και με μηδενική ωφελιμότητα  για τους συμπολίτες μας.

Η δημοτική αρχή περιέργως αλλού εργάζεται πυρετωδώς... και αλλού βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και αδράνεια.

Διανύει τον 5ο χρόνο θητείας της και το μόνο που κάνει καλά ακόμη... είναι να κατηγορεί την προηγούμενη δημοτική αρχή για ότι συμβαίνει! 

Η κατάστασή τους παραμένει απογοητευτική.

-  Αδράνεια και σιωπή σε αναλύσεις που αποδεικνύουν  κακής  ποιότητας πόσιμου νερού.

- Σχολεία σε κατάληψη ή κλειστά για λόγους που χρήζουν παρεμβάσεων από τις τεχνικές υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται ότι ΕΠΑΛ   και ΓΕΛ Καρλοβάσου είναι κλειστά δυο εβδομάδες.

- Προσπάθεια για άλλη μια φορά εκχώρησης της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα.   Μετά από διαμαρτυρίες μας στο δημοτικό συμβούλιο η ψήφιση του θέματος ανεστάλη για την ώρα.

- Παρουσιάζουν έργα προηγούμενων δημοτικών αρχών ως δικά τους.

- Προγραμματίζουν φιέστες και εγκαίνια σε έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν είναι λειτουργικά, όπως  κολυμβητήριο Καρλοβάσου κλπ

- Αφήνουν τα κλειστά γυμναστήρια  να μπάζουν συνεχώς νερά, ενώ πρόσφατα με  θριαμβευτικές δηλώσεις του δήμου υποτίθεται ότι επισκευάσθηκαν.  Η αλήθεια είναι ότι κινδυνεύει η ασφάλεια των αθλητών και  γινόμαστε ρεζίλι σε αθλητές ομάδων από άλλα μέρη.

Μόνιμη αντίδραση η λάσπη και τα ψεύδη  από τα  γνωστά παπαγαλάκια, δήθεν  ότι δεν έχουν λεφτά, γιατί πληρώνουν οφειλές της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Οφειλές τις οποίες ανέφεραν σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και οι οποίες το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αφορούν την προηγούμενη δημοτική αρχή…"







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required