1 Φεβ 2019

Αντιπεριφερειάρχης Σάμου για δηλώσεις Βίτσα :"...διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις"

Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Νίκου Κατρακάζου, στις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρη Βίτσα, σήμερα στη Βουλή, που μεταξύ άλλων επέρριψε ευθύνες … στην αντιπεριφέρεια, λόγω της μη συνεργασία της στο να διαμορφωθεί ένας άλλος χώρος, "όπου θα μπορούσαν τα πάντα να λειτουργήσουν καλύτερα", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Με ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου αναφέρει πως με συνέπεια και επιμονή μεταφέρει τη βούληση της τοπικής κοινωνίας και διερωτάται με ποιανού υπαιτιότητα οι εξαγγελίες δεν υλοποιούνται, οι αποσυμφορήσεις "ναυαγούν" και οι χιλιάδες πρόσφυγες ζουν υπό άθλιες συνθήκες.

Ο κ. Κατρακάζος αναφέρει:


"Δεν είμαι «συνεργάσιμος», είπε ο υπουργός, κ. Βίτσας, στην απάντησή του στη Βουλή στον βουλευτή Σάμου!

Δεν διευκρίνισε, όμως, σε τι πρέπει να είμαι συνεργάσιμος...;

Προφανώς δεν είμαι συνεργάσιμος, γιατί με συνέπεια και επιμονή μεταφέρω τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, της οποίας είμαι εντολοδόχος, χωρίς να κάνω πίσω.  Εγώ προφανώς και όλοι οι συμπατριώτες μας φταίμε που:

Η από το προηγούμενο χρόνο εξαγγελθείσα  αποσυμφόρηση ναυάγησε,  που οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες κάθε λίγο και λιγάκι παίρνουν δίμηνη παράταση.

Εμείς φταίμε που οι χιλιάδες  πρόσφυγες και μετανάστες ζουν σε άθλιες  συνθήκες ,σε ένα Κέντρο που θα έπρεπε προ καιρού να έχει κλείσει!

Όσο και εάν προσπαθείτε να διχάσετε την τοπική κοινωνία, αλλά και να την παραπλανήσετε, με συνεχείς υποσχέσεις και αναβολές, η αλήθεια είναι μια:  Δεν πάει άλλο!

Ακούστε τη φωνή των κατοίκων, που δεν αντέχουν άλλο και δεν πιστεύουν στις νέες υποσχέσεις σας και δώστε λύση στο δράμα αυτών των ανθρώπων, που  παρά τη θέλησή τους έχετε εγκλωβίσει στα νησιά μας".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required