30 Μαρ 2019

Και το περιφερειακό συμβούλιο στηρίζει τους γονείς

Την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση από την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου του ψηφίσματος των 13 Συλλόγων Γονέων της Σάμου σχετικά με τη λειτουργία των ΔΥΕΠ, εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου & δημοτικού σχολείου Άνω Βαθέος.

Ο Σύλλογος αναφέρει:

"Κατόπιν αιτήσεως του συντονιστικού οργάνου των 13 Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων του νόμου Σάμου τέθηκε ως τακτικό θέμα συζήτησης η λειτουργία των ΔΥΕΠ/ΖΕΠ στα σχολεία της Σάμου και ζητήθηκε ψήφισμα συμπαράστασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου για τη δημιουργία νέας εκπαιδευτικής δομής εκτός των σχολικών κτιρίων αναφορικά με την εκπαίδευση των προσφύγων για το λίγο χρονικό διάστημα που φιλοξενούνται στη Σάμο στο κέντρο Ταυτοποίησης και την παρέμβαση του συμβουλίου για διάλογο με τους φορείς προς αυτή την κατεύθυνση. 

Μετά από πολύωρη εποικοδομητική συζήτηση με συντριπτική πλειοψηφία τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου υπερψήφισαν την πρόταση των 13 συλλόγων μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Νομού Σάμου, κ. Νίκου Κατρακάζου, ενώ υπήρξε και δεύτερη πρόταση από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Η υπερψήφιση της πρότασης μας από τη συντριπτική πλειοψηφία των Συμβούλων είναι ιδιαιτέρως βαρύνουσα και θέτει νέα δεδομένα στο διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους περιφερειακούς συμβούλους των τριών νόμων (Λέσβου, Χίου και Σάμου) και τον κ. Κατρακάζο, που εισηγήθηκε το αίτημα μας για την συμπαράσταση και την ανάδειξη του ζητήματος, που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Σάμου με δεδομένες της άθλιες συνθήκες του ΚΥΤ Σάμου.

Για άλλη μια φορά θα βροντοφωνάξουμε στο υπουργείο Παιδείας και τα συναρμόδια υπουργεία: "Ναι στην παιδεία πρώτα η υγεία!" ,"Κανένα παιδί σε σκηνές!"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required