1 Απρ 2019

Άτακτη υποχώρηση Βίτσα μετά από παρέμβαση του βουλευτή μας!

Αλλαγή πορείας 180 μοιρών στην πολιτική του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προκάλεσε η δυναμική παρέμβαση του βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, ο οποίος απείλησε να παραιτηθεί, έστω και αν πέσει η κυβέρνηση, αν δεν βρεθεί λύση στα προβλήματα του ΚΥΤ Σάμου, αλλά και των ΔΥΕΠ στα σχολεία.

Όπως διεμήνυσε στον κ. Βίτσα και το μέγαρο Μαξίμου, προτιμά να αφήσει τη βουλευτική έδρα και να κατέβει δήμαρχος Δυτικής Σάμου, παρά να ανέχεται άλλο την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νησί και κυρίως το Βαθύ, με το οποίο έχει ιδιαίτερη σχέση από την παιδική του ηλικία. Σε στελέχη μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξαν ότι “μπλοφάρει”, αφού δεν είναι κάτοικος Σάμου άρα δεν τον αφορούν τα δημοτικά, φέρεται να είπε «εδώ ο Αγγελόπουλος την έβγαλε 4 χρόνια μένοντας σε ξενοδοχεία, εγώ θα φοβηθώ;»


Σύμφωνα, λοιπόν, με σχέδιο Νόμου που ετοιμάστηκε εκ κρυπτώ τις προηγούμενες ημέρες και θα κατατεθεί στη Βουλή σήμερα, Πρωταπριλιά, προβλέπονται τα εξής:

Α. Μεταφέρονται στην κεντρική Ελλάδα 6.000 μετανάστες και παραμένουν στο ΚΥΤ αυστηρά 700 άτομα, τα οποία θα ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες που αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα.

Β. Δεν ιδρύεται νέο ΚΥΤ και ο χώρος των σφαγείων Κνίτη που έχει ήδη ενοικιαστεί θα μετατραπεί το συντομότερο δυνατό σε τουριστική σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Γ. Κλείνουν οι ΔΥΕΠ και ΖΕΠ στα σχολεία της Σάμου και όσα παιδιά μεταναστών επιθυμούν να μορφωθούν μεταφέρονται σε ιδιωτικά σχολεία στην Αθήνα, με προτεραιότητα αυτά στα οποία φοιτούν τα παιδιά των υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας το ανθρωπιστικό παράδειγμα στον ελληνικό λαό.

Δ. Προσλαμβάνεται νέο ιατρικό προσωπικό και ανακαινίζεται το νοσοκομείο Σάμου σαν αντισταθμιστικό για το βάρος του προσφυγικού που σήκωσε εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με τα σχέδια που θα εκπονήσει διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο με το πέρας της ανακαίνισης, το 2021, θα είναι εφάμιλλο -αν όχι καλλίτερο- του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για Ιατρικό Τουρισμό υψηλού επιπέδου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, εκτός από τα παραπάνω, έχει ήδη αποσταλεί και αίτημα στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες να μεταφερθούν τα πλοία της Frontex στο Kusadasi, ώστε να παραλαμβάνουν τους μετανάστες στα τουρκικά ύδατα πριν προσεγγίσουν τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και να τους μεταφέρουν νόμιμα στο Kusadasi αντί για τη Σάμο, λύνοντας με τον καλλίτερο τρόπο το πρόβλημα της μετανάστευσης.

Κλείνει, λοιπόν, απ' ότι φαίνεται, επιτέλους, το μεταναστευτικό πρόβλημα στη Σάμο και ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή στην κανονικότητα.



ΥΓ Τα πιο πάνω είναι φυσικά το πρωταπριλιάτικό μας αστείο. Και του χρόνου!   





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required