1 Απρ 2019

Γέμισε παιδικές φωνές το μοναστήρι της Αγίας Ζώνης

Συνάντηση πραγματοποίησε το Σάββατο, στην Ιερά Μονή της Αγίας Ζώνης η Μητρόπολη Σάμου, στην οποία συμμετείχαν 90 και πλέον ιεροπαίδες από τις ενορίες της Σάμου. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της εβδομάδος των ιερατικών κλήσεων, του πνευματικού ενδιαφέροντος και της μέριμνας της Μητρόπολής μας για όσα παιδιά διακονούν στο ιερό βήμα, στο αναλόγιο, ως ιερόπαιδες ή Αναγνώστες και ενδεχομένως έχουν κλίση προς την ιεροσύνη.

Μετά από δέηση που πραγματοποιήθηκε στο καθολικό της Ιεράς Μονής ο μητροπολίτης μας με λόγους πατρικούς ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους σ’ αυτή την συνάντηση και επεσήμανε τη σπουδαιότητα της διακονίας τους, τόσο στη θεία λατρεία, όσο και τη συμβολή τους με ουσιαστικό τρόπο στη διακονία του λειτουργού Ιερέως . 

Τα παιδιά γεμάτα ενθουσιασμό ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την πατρική του αγάπη, για τις στιγμές χαράς και ηρεμίας, αλλά προπάντων της πνευματικής φροντίδας που τους χάρισε, ανανεώνοντας τη συνάντησή τους στις φιλόξενες κατασκηνώσεις της «Παναγίας του Κότσικα »το καλοκαίρι. 

Ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα και τέλος όλοι έλαβαν από ένα βιβλίο και μια εικόνα ως ευλογία από τον Σεβασμιώτατο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required