11 Απρ 2019

"Όχι σε αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς!" - Δυναμικό "παρών" των πολιτών της Σάμου


Φωτο. "Σαμιακόν Βήμα"
Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 11/4, το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, στην πλατεία Πυθαγόρα, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες πολίτες από διαφορετικά σημεία του νησιού αποδεικνύοντας ότι το θέμα των μονομερών αποφάσεων της κυβέρνησης που επηρεάζουν το μέλλον του τόπου βρίσκει αντίθετους τους πολίτες, που τόσο κολακευτικά αναφέρεται σε αυτούς και τις θυσίες τους, σε κάθε ομιλία του, ο πρωθυπουργός.



Η έναρξη της πορείας, μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα - Φωτο. "Σαμιακόν Βήμα"

Η σημερινή διαμαρτυρία, παρά του ότι δεν είχε με το μέρος της μεγάλα χρονικά περιθώρια προετοιμασίας (μόλις χθες αποφασίσθηκε από τη Διοργανωτική Επιτροπή του μεγάλου συλλαλητηρίου της 7ης Φεβρουαρίου 2019), απέδειξε περίτρανα, με τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί δεν θα αφεθεί στην τύχη του, ούτε θα αφήσουν οι κάτοικοι του ιστορικού νησιού να διαφεντεύεται η ζωή τους με αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες υπουργείων. 


Φωτο. "Σαμιακόν Βήμα"

Η ομιλία του προέδρου του Επιμελητηρίου, Γιώργου Κυριαζή, ήταν η μοναδική και άρχισε στις 18: 25. Τόνισε, στην έναρξη της ομιλίας του, πως δεν θα δεχθούμε να λαμβάνονται αποφάσεις "για εμάς, χωρίς εμάς"! Μετά από 10 λεπτά ξεκίνησε πορεία, επί της παραλιακής οδού, με κατεύθυνση το ξενοδοχείο «Σάμος» όπου διαμένει από το μεσημέρι της Τρίτης, που έφτασε στο νησί, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.


Φωτο. "Σαμιακόν Βήμα"

Συνάντηση με τον υπουργό

Ο υπουργός ζήτησε, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, να απαντήσει στο αίτημα των μελών της Διοργανωτικής Επιτροπής και να τους δεχθεί ώστε να του μεταφέρουν και να συζητήσουν τα αιτήματά τους.



Πορεία προς το ξενοδοχείο "Σάμος" όπου διαμένει ο υπουργός Δ. Βίτσας



Τα αιτήματα παραμένουν, όπως και στο μεγάλο συλλαλητήριο της 7η Φεβρουαρίου.
"Να κλείσει το κολαστήριο του hotspot και να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο πουθενά στη Σάμο. Πρόσφυγες και μετανάστες να απεγκλωβιστούν από το νησί και τη χώρα και στο νησί να υπάρχει ένα μικρό κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης".











Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required