10 Μαΐ 2019

Πραγματοποιήθηκε η άσκηση "Δια Πυρός 2019"

Πραγματοποιήθηκε χθες η άσκηση ετοιμότητας "Δια Πυρός 2019" που αφορούσε αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, στην περιοχή Ξηρόλακα της Υδρούσσας. 

Η άσκηση "Δια Πυρός" είναι μία άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης σε πραγματικές συνθήκες, η οποία μπορεί να χαρακτηρισθεί ως Τακτική – Πρακτική – Άσκηση Πεδίου, Πλήρους Ανάπτυξης. 

Γενικός σκοπός της άσκησης είναι να διαπιστωθεί η οργάνωση, η επιχειρησιακή ετοιμότητα, η ταχεία κινητοποίηση και συντονισμένη δράση των πυροσβεστικών δυνάμεων, των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας και των τοπικών εθελοντικών κλιμακίων στο νησί.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος έντεκα πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου με 22 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα του Ελληνικού Στρατού οκτώ ατόμων και τρία εθελοντικά οχήματα από τις δημοτικές κοινότητες Κοντακαίϊκων, Υδρούσσας και Καρλοβασίου.

Την άσκηση παρακολούθησαν φορείς από την Πολιτική Προστασία του δήμου Σάμου, τη Διεύθυνση Δασών και αντιπροσωπεία από 79 ΑΔΤΕ, την ΕΟΔ Σάμου και την ΕΛ.ΑΣ.

Επικεφαλής του διευθύνοντος επιτελείου της άσκησης ήταν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Πύραρχος Κων/νος Δ. Φράγκος και της ομάδας σχεδιασμού - διεξαγωγής της άσκησης ο υποδιοικητής της Π.Υ.  Επιπυραγός Μιαούλης Γεώργιος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required