9 Μαΐ 2019

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το λιμάνι Πυθαγορείου

Αναφορά προς τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με το λιμάνι Πυθαγορείου, κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Με την αναφορά μας αυτή μεταφέρουμε τη δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων και των επαγγελματιών του Πυθαγορείου, οι οποίοι με το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου βρέθηκαν μπροστά σε σοβαρά προβλήματα τα οποία υπονομεύουν την προσπάθειά τους να εργαστούν και να ανταποκριθούν στις έτσι κι’ αλλιώς μεγάλες και δυσβάσταχτες υποχρεώσεις τους προς την εφορία, τα ασφαλιστικά τους ταμεία, τον δήμο κλπ και την επιβίωση των οικογενειών τους.

Πρόκειται για τα παρακάτω:

1. Τον κίνδυνο να κλείσει το λιμάνι για τις αφίξεις επιβατών εκτός ΣΕΓΚΕΝ εξαιτίας της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, να προχωρήσει τα έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων υποδοχής, Τελωνείου και Ελέγχου διαβατηρίων.

2. Τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που δεν επιτρέπουν την διέλευση πούλμαν στις ώρες άφιξης των πλοίων, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται οι επιβάτες και οι τουρίστες που είναι αναγκασμένοι να ανεβαίνουν πεζοί μέχρι το «σταθμό».

3. Την εγκατάσταση του εργολάβου στο «Ρεματάκι» για το έργο προστασίας του δρόμου προς τη μαρίνα από τις κατολισθήσεις, μέσα στην τουριστική περίοδο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους επαγγελματίες της περιοχής.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον άμεσο εξωραϊσμό των εγκαταστάσεων υποδοχής, Τελωνείου και Ελέγχου Διαβατηρίων του λιμανιού, την τοποθέτηση τουαλετών και προσωρινού στεγάστρου αναμονής των επιβατών, μέχρι να γίνουν τα έργα υποδομής που έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και καθυστερούν απαράδεκτα. Να προχωρήσει σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες σε ρύθμιση ωρών διέλευσης πούλμαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ώρες άφιξης των πλοίων, ,ώστε να εξυπηρετούνται οι επιβάτες.

Να μεταθέσει την έναρξη των εργασιών στο «Ρεματάκι»,για τον Οκτώβριο, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα για τους επαγγελματίες της περιοχής.

*(Καταθέτουμε παράλληλα, έγγραφο του Τελωνείου Σάμου που επισημαίνει τις απαράδεκτες συνθήκες στο χώρο υποδοχής του λιμανιού , για τις οποίες είχε προειδοποιήσει όλους τους αρμόδιους φορείς από τις 4/10/2018).

Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας γι’ αυτές.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Κώστας Τζίχας, Δημήτρης Μαυρατζώτης, Θεανώ Σαρρηγεωργίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required