8 Μαΐ 2019

Συνεχίζονται οι προεκλογικές περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης

Συνεχίζονται οι περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης σε γειτονιές και χωριά της ανατολικής Σάμου. Την Κυριακή, 5 Μαΐου, κλιμάκιο υποψηφίων δημοτικών, κοινοτικών και περιφερειακών υποψήφιων συμβούλων με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, κ. Κώστα Τζίχα, περιόδευσε σε Σπαθαραίους και Παγώνδα, όπου αναδείχθηκαν κυρίως προβλήματα που αφορούν την πυροπροστασία των οικισμών και την αγροτική οδοποιία. 

Μιλώντας με τους κατοίκους ο Κώστας Τζίχας υπογράμμισε σχετικά: «Η αντιπυρική προστασία των οικισμών, η αγροτική οδοποιία, η ύδρευση και η άρδευση είναι προτεραιότητες πρώτης γραμμής για τη Λαϊκή Συσπείρωση στη διοίκηση του δήμου. Για εμάς μπροστά είναι οι λαϊκές ανάγκες των πολλών, η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού και όχι τα συμφέροντα των λίγων».

Την Τρίτη, 7 Μαΐου, υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης περιόδευσαν στις συνοικίες Κούτρα και Προσφυγικά, στο Πυθαγόρειο και στο Ηραίο. Από το Ηραίο όπου περιόδευσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Κώστας Τζίχας, έκανε μεταξύ άλλων την εξής δήλωση, σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού: «Ενώ είναι νωπές ακόμη οι μνήμες και οι καταστροφές από την τελευταία πλημμύρα στο Ηραίον, 6 χρόνια μετά, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί για την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού. Το θέμα αυτό το έχουμε φέρει επανειλημμένα στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς δυστυχώς η απερχόμενη δημοτική αρχή- όπως και οι προηγούμενες - να πάρει τα απαραίτητα μέτρα . Για μας, για τη Λαϊκή Συσπείρωση, η αντιπλημμυρική προστασία, μαζί με την αντιπυρική και την αντισεισμική, είναι πρώτης προτεραιότητας ζητήματα.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση ως δημοτική αρχή θα κάνουμε ότι μας αναλογεί και κυρίως θα διεκδικήσουμε μαζί με τους κατοίκους ριζικά μέτρα αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών».

Το κλιμάκιο των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, συζήτησε με κατοίκους της περιοχής και το πρόβλημα της προστασίας του οικισμού από τη θάλασσα, όπου ως γνωστόν καρκινοβατεί εδώ και αρκετά χρόνια η ανακατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου, που θα προστατέψει και την παραλία, παρά τις ανέξοδες υποσχέσεις που δίνονται πριν τις εκλογές. Σήμερα υπάρχουν σπίτια στην παραλία που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, όπως κατάγγειλαν οι κάτοικοι. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύτηκε και άμεσα οι δημοτικοί της σύμβουλοι θα καταθέσουν στον δήμο, έγγραφη αναφορά για το θέμα.

Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου, ο υποψήφιος δήμαρχος ανατολικής Σάμου, περιοδεύει στην Περιφερειακή Διοίκηση το πρωί και στο Πυθαγόρειο το απόγευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required