12 Μαΐ 2019

Πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις - Στα ίχνη του κυκλώματος

Ένας ολόκληρος μικρόκοσμος έχει αναπτυχθεί γύρω από το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, που δρα εκτός νομιμότητας, αφού τα κέρδη που αποφέρουν διάφορες δραστηριότητες είναι υψηλά. Πάει καιρός τώρα όπου οι φημολογίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αφορούν στην ύπαρξη κυκλώματος το οποίο παράσχει πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις σε μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Σαμιακού Βήματος» η «ταρίφα» για τέτοιου είδους «διευκολύνσεις» κυμαίνεται από 200-300 ευρώ και την επιλέγουν πολλοί αφού ένα τέτοιο έγγραφο δίνει τη δυνατότητα άρσης γεωγραφικού περιορισμού και την αναχώρηση του ενδιαφερομένου, κατά προτεραιότητα, από τη Σάμο. Αυτοί που εμπλέκονται στην παράνομη διαδικασία δεν αποτελούν ιατρικό προσωπικό αλλά έχοντας στα χέρια τους αυθεντική ιατρική γνωμάτευση, πλαστογραφούν το έγγραφο προχωρώντας στην απαραίτητη αλλαγή ονόματος για τον ενδιαφερόμενο, που φυσικά ουδείς λόγος περί κακής κατάστασης της υγείας του υφίσταται.

Τα νεώτερα στοιχεία στην υπόθεση κάνουν λόγο για στέλεχος του Νοσοκομείου Σάμου το οποίο κατέθεσε στην Εισαγγελία και στη συνέχεια στην Αστυνομία, ακλόνητα αποδεικτικά στοιχεία (συγκεκριμένα, 8 πλαστές γνωματεύσεις) και ήδη άρχισε να σφίγγει ο κλοιός γύρω από το κύκλωμα αφού οι άνδρες της Ασφάλειας βρίσκονται επί τα ίχνη τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required