21 Ιουλ 2019

"Οδός Ευμολπιδών" – Το νέο βιβλίο της Αδαμαντίνης Κουμιώτου


Το νέο βιβλίο της συμπατριώτισσάς μας Αδαμαντίνης Κουμιώτου κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ωκεανίδα» και η παρουσίασή του στη Σάμο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 12 Αυγούστου, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σάμου στις 19:30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Έλενα Χουσνή και η φιλόλογος Μαρία Πάνου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η συγγραφέας.
Η υπόθεση του βιβλίου

Δυο νέοι άνθρωποι, ένας άντρας και μια γυναίκα, μετά από πολλά χρόνια απουσίας στο εξωτερικό, λόγω σπουδών, επιστρέφουν στην Ελλάδα. Είναι άγνωστοι μεταξύ τους, συνδέονται όμως στενά μ' έναν ξεχωριστό πανεπιστημιακό Δάσκαλο, που φώτισε τα χρόνια των προπτυχιακών τους σπουδών και μένει στη ζωή και των δύο μέχρι σήμερα. Εκτός απ' την παρόμοια πορεία στον χώρο των Γραμμάτων, οι δύο ήρωες έχουν βιώσει στο παρελθόν πικρές και επώδυνες ιστορίες αγάπης, που κουβαλούν τον ίδιο μεγάλο πόνο, την ανατροπή, την απώλεια. Το σπίτι της οδού Ευμολπιδών, φορτωμένο λόγο και εικόνες, κομμάτια ζωής ιστορικών προσώπων της νεότερης Ελλάδας, θα τους ανοίξει θύρες απρόσμενες στην έμπνευση και στη δημιουργία στον επαγγελματικό τομέα, θ' ακούσει σημαντικές εξομολογήσεις και θα θεμελιώσει αμοιβαία εμπιστοσύνη, πριν τον ερχομό της αληθινής, κραταιάς αγάπης. Οι κτήτορες του σπιτιού, μαζί με τους "φευγάτους" αγαπημένους ανθρώπους της ηρωίδας, θα γίνουν μια στέρεη, ασφαλής σκέπη της ζωής των δύο νέων, που είναι έτοιμοι κι οι δυο να τη ζήσουν καινούργια, ν' ανοίξουν πανιά -ονειροπλόοι θαλασσοπόροι- για μια πορεία φωτεινή σε θάλασσα αρυτίδωτη, που τους υπόσχεται το ταξίδι της πιο μεγάλης ευτυχίας.Για τη συγγραφέα

Η Αδαμαντίνη Π. Κουμιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο. Ζειστην Αθήνα. Δίδασκε Αρχαία Ελληνική Φιλολογία στη ΦιλοσοφικήΣχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από την Εμπειρία Εκδοτικήκυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της: Μετά τη σιωπή (2006), Τηςαγάπης θάλασσα (2008), Σαν τη βροχή στο χώμα (2009), Μάλαμα κιασήμι (2014) -υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος- καιοι συλλογές διηγημάτων Κόμπος στο μαντήλι (2011), Άστεγο φιλί(2015). Από τις εκδόσεις Ωκεανίδα κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της: Ζωή Κατάματα (2017).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required