17 Ιουλ 2019

Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής η Χριστιάνα Καλογήρου


Μετά τα 28 στελέχη που ανακοινώθηκαν χθες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα 24 νέους γενικούς γραμματείς οι οποίοι θα αναλάβουν και αυτοί άμεσα τα καθήκοντά τους, προκειμένου, από κοινού με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς, να κάνουν πράξη το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης. Με τη σημερινή ανακοίνωση 52 γενικοί και ειδικοί γραμματείς στελεχώνουν πλέον το σύνολο των υπουργείων και απομένει μόνο ο ορισμός των γραμματέων που θα στελεχώσουν την Προεδρία της Κυβέρνησης.

Η απερχόμενη περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, αναλαμβάνει γενική γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.





Η Χριστιάνα Καλογήρου είναι οικονομολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου. Για περισσότερα από 20 χρόνια έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης, ως διευθυντικό στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων στους τομείς οργάνωσης, ανάπτυξης και οικονομικής διαχείρισης. Έχει εκπονήσει μελέτες και επιστημονικές εργασίες στον τομέα της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Το 2004 εκλέχθηκε βουλευτής του νομού Λέσβου. Το 2012 τοποθετήθηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Το 2014 εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και 2ας Ιουνίου 2019 δεν κατάφερε να εκλεγεί εκ νέου, αφού τη θέση της θα αναλάβει, από 1ης Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κων/νος Μουτζούρης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required