7 Ιουλ 2019

"Δεν πάει άλλο" - Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου για τις εγκαταλείψεις

"Φρένο" στις εγκαταλείψεις των τετράποδων φίλων μας προσπαθεί να βάλει το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου με πρόσφατη ανακοίνωσή του που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέροντας τα εξής: "Αμέτρητες οι εγκαταλείψεις. Δεν σταματάνε τα τηλέφωνα και τα μηνύματα στα φιλοζωικά σωματεία και στο Δήμο. Σε όλα τα μέρη του νησιού παρατάνε σκυλιά και κουτάβια, σε δρόμους, πλατείες, σε εκκλησίες, σε σχολεία, σε δημόσιες υπηρεσίες, σε κτηνιατρεία…. παντού. Τα καταφύγια είναι ήδη γεμάτα, οι φιλοξενίες εξαντλημένες.


Πως τολμούν αυτοί οι ασυνείδητοι να γεμίζουν τη Σάμο με αδέσποτα και να επιβάλλουν στην κοινωνία να φροντίζει για κάτι που οι ίδιοι αρνούνται να φροντίζουν;
Πως αντιμετωπίζεται αυτή η απελπιστική κατάσταση;


- Στειρώστε τα κατοικίδια σας (όπως το επιβάλει ο νόμος), για να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα κουτάβια.



- Με προτροπή του Δήμου Σάμου (βάση νόμου ο μοναδικός υπεύθυνος για τα αδέσποτα),  να γίνουν μαζικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για ηλεκτρονική σήμανση των δεσποζόμενων σκυλιών (αστυνομία, λιμενικό και προ πάντων δασαρχείο) και την υποχρεωτική στείρωση των θηλυκών.


- Ο κάθε υπεύθυνος πολίτης να καταγγείλει τέτοιες εγκληματικές πράξεις εγκατάλειψης, έστω και ανώνυμα (με ένα τεστ DNA θα βρεθούν τα αποδεικτικά στοιχεία για την μητέρα των εγκαταλειμμένων κουταβιών και έτσι για τον ιδιοκτήτη).

Μόνο αν σταματήσουν οι εγκαταλείψεις θα υπάρξει ένα τέλος στο πρόβλημα των αδέσποτων." 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required