11 Αυγ 2019

Κυριακή, 11 Αυγούστου - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα Κυριακή, 11 Αυγούστου. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Κυριακή, 11 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Σάμο την Ικαρία και τους Φούρνους.







Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 39394/1749 (ΑΔΑ: ΨΙΙΙ7ΛΩ-9ΤΧ) Απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου, Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Σάμου, από τις 6 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών οδών (και μόνο για τον χώρο που καταλαμβάνει το πλάτος της οδού), των οδών εντός των κατοικημένων τόπων, των αγροτικών οδών οι οποίοι συνδέουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλησίον των κατοικημένων τόπων, καθώς επίσης εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών, οι έχοντες εργασία και οι παρόδιοι κτηματίες, τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων, ως και τα οχήματα παροχής βοηθείας, όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required