10 Αυγ 2019

Εξεδήμησε ο π. Δημήτριος Παπασταματίου σε ηλικία 67 ετών

Την ημέρα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εξεδήμησε προς Κύριον ο αγαπητός π. Δημήτριος Παπασταματίου σε ηλικία 67 ετών.
Διακόνησε στο Ιερό θυσιαστήριο επι 36 συναπτά έτη ως εφημέριος των Ιερών Ναών Αγίου Στεφάνου Αρναίας Χαλκιδικής και Αρχιερατικός Επίτροπος Αρναίας από το 1983 έως το 1990 και Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίας Παρασκευής Χώρας Σάμου από το 1990 μέχρι της μακαρίας τελευτής του. Επίσης διακόνησε Αρχιερατικός επίτροπος της μείζονος περιοχής Πυθαγορείου. Μέλος του επισκοπικού δικαστηρίου.

Πρόεδρος της επιτροπής του Ιερού Μετοχίου Παναγίας Σπηλιανής. Εκτελών χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μυτιληνιών Σάμου.

Διεκρίθη για το ήθος, την ακεραιότητα, την εντιμότητα, την πνευματική και φιλανθρωπική προσφορά του. Η εξόδιος Ακολουθία ετελέσθη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ευσεβίου πλαισιουμένου υπό του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών οι οποίοι με έκδηλη συγκίνηση εξέφραζαν τον σεβασμό και την αγάπη τους προς τον μακαριστό π. Δημήτριο. Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην προσλαλιά του στην μακρά διακονία του, τα πνευματικά και ηθικά χαρίσματα που τον κοσμούσαν.

Εκ της Ιεράς ΜητροπόλεωςΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required