16 Αυγ 2019

Επιχείρηση αυτοψίας και ενημέρωσης στο "Μεγάλο Σεϊτάνι"

Την Τρίτη, 13 Αυγούστου, στις 18:15, η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Σάμου, την ΕΛΑΣ και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Σάμου, έλαβε μέρος σε επιχείρηση αυτοψίας και ενημέρωσης, στην περιοχή φαράγγι «Μεγάλο Σεϊτάνι» Καρλοβάσου. Η όλη επιχείρηση διεκπεραιώθηκε από την Π.Υ. Σάμου και συγκεκριμένα από τον διοικητή, πύραρχο Κων/νο Δ. Φράγκο, μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες που δέχθηκε από πολίτες του νησιού, ότι κατά τις νυχτερινές ώρες υπάρχουν διασκορπισμένες μικρές εστίες φωτιάς για την παρασκευή φαγητού και διασκέδασης από τους κατασκηνωτές στο δάσος του Μεγάλου Σεϊτανιού.



Στην επιχείρηση αυτοψίας και ενημέρωσης έλαβαν μέρος ο διοικητής της Π.Υ. Ν. Σάμου ως συντονιστής με ακόμη έναν πυροσβέστη, έναν αστυνομικό από την ΕΛΑΣ, δύο δασοφύλακες από τη Δ/νση Δασών και τρείς εθελοντές διασώστες της ΕΟΔ Σάμου, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Καλατζή. 



Η ομάδα αυτοψίας και ενημέρωσης υπό τον διοικητή της Π.Υ. Σάμου Κων/νο Δ. Φράγκο με την άφιξή τής με διασωστικό πλωτό σκάφος της ΕΟΔ, αφού προέβη σε αυτοψία σε όλο το δάσος του Μεγάλου Σεϊτανιού, συγκέντρωσε όλους τους διαμένοντες κατασκηνωτές, όπου τους δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια της Π.Υ. Σάμου σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές και παρασχέθηκαν οδηγίες και παρατηρήσεις για το τι πρέπει να πράξουν κατά τη διαμονή τους στην περιοχή, σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο.

Στις 20:30 η ομάδα αναχώρησε δια θαλάσσης από την περιοχή, με προορισμό την πόλη του Καρλοβάσου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required