3 Αυγ 2019

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου απαντά για το ζήτημα της Παιδιατρικής Κλινικής

Με ανακοίνωσή του το γραφείο του διοικητή τού Νοσοκομείου Σάμου απαντά στην πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η Παιδιατρική Κλινική του ιδρύματος. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.





Ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου κ. Λάζαρος Θεόφιλος

"Με καθυστέρηση δύο (2) εβδομάδων <<αντέδρασε>> η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου (Ι.Σ.Σ.).

Όταν έλειψε σε άδεια η μοναδική παιδίατρος, για λόγους ανώτερης βίας, το Νοσοκομείο έμεινε χωρίς παιδίατρο και ο παιδικός πληθυσμός κινδύνευε, δεν υπήρχε σοβαρός λόγος για να παρέμβει.

Τώρα, που έφθασαν στο Νοσοκομείο επιθεωρητές υγείας, για να διερευνήσουν την υπόθεση και ενδεχόμενες ευθύνες του παιδιάτρου, αντιπροέδρου του Ι.Σ.Σ., ο οποίος, αν και υψηλόβαθμος δημόσιος λειτουργός, αρνείται συστηματικά να συνδράμει σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εκδόθηκε ανακοίνωση την ίδια ημέρα.

Είναι σαφές ότι το κίνητρο είναι ιδιοτελές και αποσκοπεί στην προστασία συγκεκριμένου υπαλλήλου.

Εδώ και οκτώ (8) μήνες που υπάρχει το πρόβλημα, ουδεμία παρέμβαση υπήρξε, προς τη 2ηΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, ούτε μια κίνηση συμπαράστασης και στήριξης προς τη συνάδελφό τους, που σηκώνει μόνη της το βάρος και την ευθύνη της παιδιατρικής κλινικής.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου έπραξε από την πρώτη στιγμή ό,τι περνούσε από το χέρι της, εξάντλησε όλα τα περιθώρια και έχει ήσυχη τη συνείδησή της. Να ντρέπονται, λοιπόν, όσοι και όσες μόνιμα βάζουν το ατομικό τους συμφέρον, πάνω από την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ"


Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου




                                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required