22 Αυγ 2019

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Δήμο

Στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, καθώς και συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το Δημαρχείο στο Βαθύ, πραγματοποιεί σήμερα ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Δήμου Σάμου.

Ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

 «Συνάδελφοι η συμμετοχή πρέπει να είναι μαζική για να αποδείξουμε ότι κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει για τις ζωές μας ερήμην μας. Αυτοί τη στιγμή κινδυνεύουν 17 συνάδελφοι, αύριο δεν ξέρουμε ποιος θα βρεθεί στη θέση τους.

Η έλλειψη προσωπικού στους δήμους δεν λύνεται υποχρεώνοντας υπαλλήλους σε μετακίνηση, λύνεται με άμεσες προσλήψεις σε ειδικότητες που υπάρχει ανάγκη, με διαδικασίες εξπρές, όπως εξπρές ήταν και η διάσπαση των 5 Δήμων.

Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας και προχωράμε σε ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο από τον Σύλλογο, τους συναδέλφους και την Ομοσπονδία.

Να μη μετακινηθεί κανένας , χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ , ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και των δύo Δήμων.

Όλοι και όλες στην στάση εργασίας Πέμπτη 22/8/2019 και ώρα 10 π.μ. έως 2 μ.μ. και Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο Βαθύ".


Nομαρχιακό τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Να τηρηθούν οι διαδικασίες κατανομής του προσωπικού με βάση τις οικειοθελείς αιτήσεις των συναδέλφων

Ανακοίνωση εξέδωσε το Νομαρχιακό τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, το οποίο αναφέρει:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ απαιτεί να ληφθούν άμεσα νομοθετικές ρυθμίσεις από την Κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με την κατανομή του προσωπικού των ΟΤΑ, από το διαχωρισμό του μέχρι τώρα ενιαίου Δήμου Σάμου.

Για την κατανομή του προσωπικού, οι προϋποθέσεις που θα ληφθούν υπόψη είναι οι εξής:

Οι υπηρεσιακές ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των συνιστώμενων δήμων.

Ο κλάδος και η ειδικότητα των εργαζομένων.

Ο τόπος κατοικίας και η οικογενειακή κατάσταση των εργαζομένων.

Τυχόν προβλήματα υγείας.

Και, τέλος, τα έτη υπηρεσίας των εργαζομένων.

Η τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προωθήθηκε με διαδικασίες εξπρές, με πολύ προχειρότητα, χωρίς να λάβει υπόψη της τις τεράστιες δυσκολίες που θα αντιμετωπιστούν κατά την ίδρυση των νέων δήμων. Στην ίδια ρότα συνεχίζει και η νυν κυβέρνηση της ΝΔ. Σκοπός είναι η υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παρά πέρα υποβάθμιση του συνόλου των υπηρεσιών, αλλά και της υλικοτεχνικής υποδομής, με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίησή τους. Για αυτό δεν αναφέρουν λέξη για νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αντιθέτως για ακόμα μια φορά μετακυλούν το πρόβλημα στο ήδη λειψό προσωπικό, που θα κληθεί για ακόμα μια φορά να βάλει το χέρι στην τσέπη σε τυχόν υποχρεωτική μετακίνησή του.

Τα κενά και οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στην Σάμο είναι μεγάλα και δεν αντιμετωπίζονται. Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ διεκδικεί να τηρηθούν οι διαδικασίες κατανομής του προσωπικού με βάση τις οικειοθελείς αιτήσεις των συναδέλφων. Επίσης, αναδεικνύει την υποστελέχωση που διαμορφώνεται σήμερα στους νέους δήμους και από προσωπικό, αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η υπάρχουσα απαράδεκτη κατάσταση στον ενιαίο Δήμο Σάμου. Επιπλέον, είναι φανερό ότι η εντατικοποίηση για το προσωπικό, μόνιμο και μη, θα οξυνθεί στο έπακρο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ θεωρεί ότι:

Δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά υποχρεωτική μετακίνηση συναδέλφου. Οι όποιες μετακινήσεις να γίνουν μετά από οικειοθελή αίτηση των

συναδέλφων. Τα όποια κενά εξακολουθούν να υπάρχουν, να καλυφθούν με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Οικονομικές εκκρεμότητες που εξακολουθούν να υφίσταται, άμεσα να αποπληρωθούν στους συναδέλφους, ώστε την 1η του Σεπτέμβρη, ημερομηνία έναρξης των νέων δήμων, να μην υπάρχουν οφειλές απέναντι στους συναδέλφους».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required