8 Σεπ 2019

Εκλέχθηκαν τα προεδρεία Δημοτικών Συμβουλίων Ανατολικής & Δυτικής Σάμου

Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Σάμου
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, οι πρώτες συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου με μοναδικά θέματα την εκλογή προεδρείων του οργάνου, καθώς και την εκλογή μελών των Οικονομικών Επιτροπών καθώς και μελών των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής. Προεδρεύων, αρχικά, της διαδικασίας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Μητσός.





Λίγο πριν την έναρξη του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση ήταν παρόντες και οι 27 δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων. Στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, ο δημοτικός σύμβουλος, νομικός και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου κ. Γιώργος Κολλάρος με 14 ναι και 11 λευκά ψηφοδέλτια. Αντιπρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος, π. δήμαρχος Πυθαγορείου, κ. Νίκος Μάρκου με 23 ναι και 2 λευκά ψηφοδέλτια. Τέλος, γραμματέας εκλέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Σίμος με 11 ναι και 14 λευκά ψηφοδέλτια. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος προέρχεται από την παράταξη του δημάρχου (σύμφωνα και με τις πρόσφατες αλλαγές στον «Κλεισθένη» που έφερε η κυβέρνηση της Ν.Δ. κάνοντας λόγο για την ανάγκη «κυβερνησιμότητας» των Δήμων. Ο αντιπρόεδρος προέρχεται από την πλειοψηφούσα παράταξη (παράταξη Ν. Κατρακάζου), και ο γραμματέας από έναν συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης. Λόγω άρνησης των συνδυασμών «Ανατροπή», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «η Σάμος αλλάΖΕΙ» να προτείνουν γραμματέα, περάσαμε στην εκλογή του κ. Αντώνη Σίμου που προέρχεται από τη σύμπραξη των 2 συνδυασμών που στηρίζουν τον δήμαρχο κ. Στάντζο. Να σημειωθεί ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση», με δήλωση του επικεφαλής κ. Κώστα Τζίχα, δεν συμμετείχε σε καμία από τις 3 διαδικασίες ψηφοφορίας για την ανάδειξη του προεδρείου.


Οι δημοτικοί σύμβουλοι κατά την έναρξη της διαδικασίας


Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Στον Δήμο Δυτικής Σάμου εκλέχθηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική σύμβουλος κα Αριάδνη Ρίγλη, αντιπρόεδρος (από τον συνδυασμό του κ. Τ. Καλατζή), ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αρτέμης Πανούσος και γραμματέας του οργάνου η κα Αγγελική Γαλανού – Αναγνώστου από τον συνδυασμό του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Λυμπέρη. Όπως στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, έτσι και στον Δήμο Δυτικής Σάμου, η "Λαϊκή Συσπέιρωση" απείχε της ψηφοφορίας.


Στιγμιότυπο από τη ψηφοφορία

Το νέο προεδρείο με τον δήμαρχο Γ. Στάντζο. Από αριστερά, ο γραμματέας  Α. Σίμος, ο αντιπρόεδρος Ν. Μάρκου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Σάμου Γ. Κολλάρος - (Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα")





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required