23 Οκτ 2019

Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, ο εορτασμός της επετείου της Ένωσης από τον Σύλλογο Σαμίων Θεσσαλονίκης


Στην πόλη των Σερρών θα γιορτάσει φέτος την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος  Σαμίων Θεσσαλονίκης «Ο Πυθαγόρας» την επέτειο της Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα.

Την ημέρα αυτή οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να  προσκυνήσουν και μικρό τμήμα της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή της Αγίας Ζώνης του νησιού μας και το οποίο θα συνοδεύσει στην πόλη των Σερρών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευσέβιος μετά του Ηγουμένου της Μονής πατρός Αμφιλοχίου.

Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρα 09.00:  Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Ταξιαρχών Σερρών, κατά την οποία θα χοροστατήσουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σάμου- Ικαρίας και Κορσεών κ.κ Ευσέβιος και Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος.

Ώρα 10.30: Παράθεση καφέ στην αίθουσα τελετών του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Ταξιαρχών

Ώρα 12.15: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλεως των Σερρών

Ώρα 12.45: Επετειακές εκδηλώσεις στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (οδός Περιστέρη Κωστοπούλου 4)

Ώρα 14.00: Συνεστίαση στο πολυτελές Κέντρου ΕΥ ΖΗΝ (οδός Μακεδονομάχων 10). Η τιμή συμμετοχής στο γεύμα είναι 15€ κατ' άτομον.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, καθώς και οι αρχές της Σάμου, της Θεσσαλονίκης και των Σερρών.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή για τη συνεστίαση μέχρι την Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, στα τηλέφωνα 2310447953, 6945958685 κα Γρηγορίου Σταματία   και 2310432913, 6959471402 κ. Αποστολάτος Νικόλαος.

Η μετάβαση από Θεσσαλονίκη και η επιστροφή θα γίνουν με λεωφορεία, τα οποία θα διατεθούν δωρεάν από τον Σύλλογο.

«Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους, για να προσδώσουμε μεγαλύτερη λαμπρότητα στον εορτασμό, εκδηλώνοντας συγχρόνως τα συναισθήματα πατριωτισμού και αγάπης που τρέφουμε προς το ακριτικό νησί μας και να ευχηθούμε όπως η ιδιαίτερη πατρίδα μας η Σάμος, παραμείνει ελεύθερη για πάντα», αναφέρει ο Σύλλογος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required