20 Οκτ 2019

Κώστας Μουτζούρης - "Οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου αποπνέουν οργή"

«Οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου αποπνέουν οργή», αναφέρει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης με ανάρτησή του στο facebook, και τονίζει πως εισροή μεταναστών συνέβη και στο παρελθόν αλλά σε καμία περίπτωση δεν τους εγκλώβισαν σε νησιά.

Ο κ. Μουτζούρης αναφέρει:

Είτε «λαθραίοι» αποκληθούν είτε «παράτυποι» (όπως τους αποκαλώ) είτε «παράνομοι» είτε... το πρόβλημα μας δεν καθίσταται οξύτερο ή αμβλύτερο.

Το πρόβλημα της χώρας παραμένει σοβαρότατο και πιεστικότατο και είναι το εξής: Μεγάλοι αριθμοί οικονομικών μεταναστών εισέρχονται παρατύπως και συνεχώς στη χώρα από τις νήσους μας , όπου και εγκλωβίζονται λόγω αδυναμίας της πολιτείας να τους διαχειριστεί και προωθήσει.

Η σύνθεση των μικρών πληθυσμών των νήσων μας αλλοιώνεται βιαίως εθνοτικά, θρησκευτικά κ.α. , πέραν της υπέρμετρου φορτίσεως των δομών υγείας τους, των δικτύων τους, των κοινωνικών υπηρεσιών τους κ. α. εις βάρος των γηγενών.

Είσοδος μεγάλων αριθμών μεταναστών έγινε και στο παρελθόν και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ως εκ του αποικιοκρατικού ιστορικού τους (π.χ. Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία) ή της οικονομικής ευρωστίας τους (π.χ. Γερμανία). Όμως η είσοδος έγινε στη διάρκεια πολλών ετών και δεν υπήρξε εγκλωβισμός σε νήσους.

Οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου αποπνέουν οργή!».

Να σημειωθεί πως ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θα βρεθεί στη Σάμο και τη Δευτέρα το πρωί θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required