29 Οκτ 2019

Στη Σάμο η ΠΟΑμεΑΒΑ με τριήμερες δράσεις σε Βαθύ και Καρλόβασι

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου πρόκειται να επισκεφτεί το νησί της Σάμου, προκειμένου να συναντήσει τα Σωματεία Α. με Α. – μέλη της και να συζητήσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Α.μεΑ. και οι οικογένειές τους, που διαμένουν στο νησί, με σκοπό την αναζήτηση λύσεων, ενισχύοντας τον αγώνα ενάντια στην αδιαφορία και την ανευθυνότητα των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών.

Η αντιπροσωπεία της Π.Ο.Α. με Α. Β. Α. θα επισκεφθεί τον Δήμο Δυτικής Σάμου και τον δήμο Ανατολικής Σάμου με τις Διοικήσεις των Συλλόγων Α.μεΑ., «Πανσαμιακό Σωματείο Α.μεΑ. και Φίλων Νίκος Μένεγας – Ο ΙΚΑΡΟΣ και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π. Ε. Σάμου «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» και θα συναντηθεί με τους Δημάρχους, στους οποίους θα θέσουν ζητήματα όπως η πρόσβαση στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον, στα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στην Υγεία –Πρόνοια και στην εφαρμογή των Δικαιωμάτων των Α.μεΑ., όπως αυτά περιγράφονται στη σύμβαση του Ο.Η.Ε., την οποία έχει υπογράψει και η χώρα μας με τον Ν. 4074/2012.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, τα μέλη της αντιπροσωπείας θα παρακολουθήσουν αθλητική δράση στο κλειστό γήπεδο του Δήμου Βαθέος, που περιλαμβάνει φιλικούς αγώνες μεταξύ των αθλητικών ομάδων του Δήμου Βαθέος. Συμμετέχει και το αθλητικό τμήμα παιδιών με αναπηρία του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπτυξιακή υστέρηση «Η ΜΕΛΙΣΣΑ».

Τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, στις 10.00 π.μ. η αντιπροσωπεία μαζί με μέλη και φίλους του Πανσαμιακού Σωματείου ΑμεΑ και φιλων "Νίκος Μένεγας ο Ικαρος", μαθητές Δημοτικού και άλλων πολιτών θα βρίσκεται στη πλατεία Καρλοβασίου στην αρχή της οδού Γοργύρα και θα συναντήσει τον Δήμαρχο Καρλοβάσου τον οποίο θα προσκαλέσει να κάνουν βόλτα με αναπηρικά αμαξίδια, δεμένα μάτια και πατερίτσες στην οδό Γοργύρα, κεντρικό δρόμο του Δήμου και δημόσια κτίρια και με την υποστήριξη της Τροχαίας να εντοπίσουν τα απροσπέλαστα σημεία της διαδρομής. Στη δράση αυτή θα συμμετέχουν παιδιά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβασίου. Στις 11 π.μ. θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο Δήμο Καρλοβασίου. 

Την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, και ώρα 9:30 π.μ.θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο Aνατολικής Σάμου, με τον οποίο θα πραγματοποιήσουν τη δράση «Βόλτα στην πόλη», μαζί με τα παιδιά, ακολουθώντας τη διαδρομή από το Δημαρχείο προς τον ΕΦΚΑ Σάμου και επιστροφή στην κεντρική πλατεία του Δήμου Βαθέος.

Την ίδια μέρα και ώρα 11:30 θα επισκεφθούν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σάμου και τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με συνάντηση της αντιπροσωπείας με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required