19 Οκτ 2019

Λ. Κυρίζογλου προς Γ. Στάντζο - "Δεν είστε μόνοι, είμαστε αλληλέγγυοι"

Αναλογική και ισόρροπη κατανομή και υποδοχή προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα, ζήτησε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Μιλώντας σήμερα το πρωί, 19/10, στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κυρίζογλου διαμήνυσε προς την κυβέρνηση πως αυτή η κατανομή πρέπει να γίνει με βάση πληθυσμιακά κριτήρια και άμεσα, καθώς τα νησιά δεν μπορούν να παραμένουν με τόσο μεγάλους αριθμούς μεταναστών για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων και εθνικοί.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ παρατήρησε πως η μεταφορά πληθυσμών προς τη στεριά, πρέπει να γίνει οργανωμένα και συνυπολογίζοντας τον πληθυσμό των ντόπιων κατοίκων της εκάστοτε περιοχής όπου θα μεταφέρονται, προκειμένου να μη δημιουργηθούν ζητήματα. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Κυρίζογλου υπενθύμισε την περίπτωση της Ειδομένης, το χωριό 70 κατοίκων έξω από το Κιλκίς, στο οποίο είχαν εγκατασταθεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, επιδιώκοντας να φύγουν σε βορειότερες χώρες, μέσω της Βόρειας Μακεδονίας.

Απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γ. Στάντζο, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ διατράνωσε πως οι νησιώτες "δεν είναι μόνοι. Είμαστε αλληλέγγυοι. Το πρόβλημα είναι εθνικό".

Κατά την άποψη του κου Κυρίζογλου, "δείξαμε, η αυτοδιοίκηση, την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό μας. Είμαστε διατεθειμένοι να ξαναδείξουμε στην πράξη τον ανθρωπισμό μας", απέναντι στους νησιωτικούς δήμους. 

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ ζήτησε από την κυβέρνηση να κατευθύνει προς τους δήμους πόρους και μέσα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών και μάλιστα εφόσον γίνει αυτό, τότε οι δήμοι θα το κάνουν "πολύ καλύτερα από τις ΜΚΟ", οι οποίες έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της διαχείρισης στις διάφορες δομές, μέσω της χρηματοδότησης την οποία λαμβάνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία


Λ. Κυρίζογλου για προσφυγικό: Έτοιμοι να ξαναδείξουμε τον ανθρωπισμό μας

Αναλογική και ισόρροπη κατανομή και υποδοχή προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα, ζήτησε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.Μιλώντας σήμερα το πρωί, 19/10, στον ΣΚΑΙ, ο κ. ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required