15 Οκτ 2019

Τι λέει η Πυροσβεστική για τη χθεσινή πυρκαγιά στο ΚΥΤ

Δελτίο τύπου για τη χθεσινή πυρκαγιά στο ΚΥΤ Σάμου εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου.

Το δελτίο τύπου αναλυτικά:

Ενημερώνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου ότι την 14-10-2019 ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και περί ώρα 22:12', η Υπηρεσία μας επενέβη σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αρχικά σε εξωτερικό αγροτοδασικό χώρο και σε απόσταση έξι (6) μέτρων περίπου από την περίφραξη του ΚΥΤ Σάμου εξωτερικά της δυτικής πλευράς.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε εντός του περιφραγμένου εσωτερικού χώρου και σε απόσταση τριάντα (30) μέτρων περίπου από το σημείο έναρξης, με κατεύθυνση του ανέμου (δυτικός) προς την ανατολική πλευρά όπου και περιορίστηκε στο τσιμεντένιο δρόμο, ο οποίος ξεκινά από την νότια πύλη εισόδου και καταλήγει στην βόρεια πύλη.
Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν: δεκαπέντε (15) σκηνές τύπου Λουξεμβούργου των 15 ατόμων έκαστη, εννέα (9) σκηνές τύπου life shelter ολοσχερώς και δύο (2) μερικώς, ένας (1) οικίσκος WC και ένας (1) οικίσκος μερικώς, δύο (2) μικρά κτίσματα- αποθήκες (ισόγειες πέτρινες με κεραμοσκεπή) με τα υλικά που υπήρχαν εντός αυτών καθώς και όλα τα είδη ρουχισμού και είδη κλινοστρωμνής που υπήρχαν εντός των σκηνών.
Επίσης κάηκαν πεύκα και ελιές, έκτασης ενός (1) στρέμματος. Επισημαίνεται ότι στα ανωτέρω καιόμενα καταλύματα υπήρχε ανεξακρίβωτος αριθμός φιαλών υγραερίου (γκαζάκια) και φιάλες των πέντε (5) και δέκα (10) kgr οι οποίες πολλές από αυτές απομακρύνθηκαν από τις φλεγόμενες εστίες.

Η πυρκαγιά κατασβήσθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου με εννέα (9) πυροσβεστικά οχήματα, δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρλοβασίου με σαράντα τρείς (43) πυροσβέστες και με τη συνδρομή εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων της ευρύτερης περιοχής και δυνάμεων της ΕΛΑΣ που βοηθούσαν το έργο της κατάσβεσης.

Τη διενέργεια προανάκρισης ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required