14 Οκτ 2019

Ψήφισμα καταδίκης της τουρκικής εισβολής στη Συρία από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και εκφράζει ανησυχία για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης που θα προκαλέσει στον ήδη φρικτά δοκιμαζόμενο συριακό λαό.


"Η εισβολή της Τουρκίας συνιστά ακόμα μια έκνομη ενέργεια που καταπατά τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο στο πλαίσιο της σταθερής πολιτικής επεκτατισμού, την οποία εφαρμόζει η Τουρκία κατά των γειτονικών χωρών και δημιουργεί μόνιμη απειλή για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Η γενικότερη επεκτατική πολιτική της Τουρκίας σε βάρος γειτονικών της κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου και πώς η ενέργεια αυτή προκαλεί περαιτέρω επιδείνωση της τεταμένης κατάστασης στη Μέση Ανατολή και πλήττει καίρια τη δυνατότητα επίτευξης ειρηνικής λύσης στη βάση του διεθνούς δικαίου, η οποία θα πρέπει να αποφασιστεί από τον ίδιο το συριακό λαό,

Υπάρχει αναγκαιότητα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και των Αποφάσεων και Ψηφισμάτων του ΟΗΕ για επίτευξη ειρηνικής λύσης προς όφελος του λαού της Συρίας και όλων των λαών της περιοχής της Μέσης Ανατολής και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον κουρδικό πληθυσμό που πλήττεται από τα τουρκικά στρατεύματα και αεροπορία, καθώς και στον λαό της Συρίας που συνεχίζει να υποφέρει από τις ξένες επεμβάσεις στο έδαφος του.

Ο λαός των Κούρδων πληθυσμιακά είναι κοντά στα 35 εκ. ανθρώπους απλωμένους σε Τουρκία, Ιράκ, Συρία, Ιράν, αλλά και αλλού. Είναι ένα έθνος με αρχαίες ρίζες, που δεν του αναγνωρίστηκε ποτέ το δικαίωμα εθνικής αυτοδιάθεσης και λαϊκής κυριαρχίας οποιασδήποτε μορφής…
Έχουν κερδίσει τον σεβασμό της ανθρωπότητας για τους αγώνες τους ως τώρα. Και σήμερα χρειάζονται τη μαχητική αλληλεγγύη μας, χωρίς όρους και συμψηφισμούς. Είναι ένα δίκιο που κρίνεται με όρους ιστορίας και όχι με όρους συσχετισμών, συγκυρίας ή επιλογών των κατά καιρούς ηγεσιών του Κουρδικού κινήματος.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον Κουρδικό λαό και καταδικάζει την τουρκική εισβολή στα εδάφη της Συρίας", αναφέρει ο Σύλλογος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required