17 Οκτ 2019

Γιώργος Στάντζος στον ΑΝΤ - "Η Frontex θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί στην ακτογραμμή της Τουρκίας όχι στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο"

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο με τις αθρόες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές ο Δήμαρχος ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο κ. Στάντζος τόνισε πως «αν η Ευρώπη θέλει να ανακόψει τις προσφυγικές ροές θα πρέπει να πάει στην τουρκική ακτογραμμή».

Τόνισε ότι «έχει αποσταθεροποιηθεί το νησί» και επισήμανε πως είναι επιτακτική ανάγκη «να μεταφερθούν οι πρόσφυγες στην ενδοχώρα».

Όπως ανέφερε «το Κέντρο Υποδοχής στη Σάμο είναι 680 θέσεων και ο αριθμός των προσφύγων φτάνει τους 6000» και πρόσθεσε ότι «οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ οι εκροές γίνονται με τον σταγονόμετρο».

Ο κ. Στάντζος υπογράμμισε ότι «οι κάτοικοι της Σάμου έχουν εξαντληθεί. Χρειάζονται άμεσα μέτρα, κανείς δεν μπορεί να μας κουνάει το δάχτυλο» και σημείωσε πως «μετράμε αντίστροφα τις ώρες για να συμβεί κάτι πολύ άσχημο».

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required