18 Νοε 2019

Πορεία στο Καρλόβασι για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου

Με τη συμμετοχή εργαζόμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, φοιτητών, συνταξιούχων, μαθητών, αγροτών, γυναικών, πραγματοποιήθηκε χθες η συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Καρλοβάσου, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στη συγκέντρωση εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου μίλησε η Πόπη Φουστανελλά, μέλος της διοίκησης και τόνισε μεταξύ άλλων: "Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη φασιστική, αμερικανονατοϊκή δικτατορία διδάσκει πως κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Ότι η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί. Ότι όταν η εργατική τάξη και ο λαός οργανωμένα και ταξικά προσανατολισμένα δρουν, μπορούν να νικήσουν. Ότι όταν το νεολαιίστικο κίνημα ενώνεται με το εργατικό δυναμώνει η πάλη, αποκτά ανώτερα χαρακτηριστικά...". Η κα Φουστανελλά κάλεσε επίσης όλους να συμμετάσχουν στην παναιγαιακή συγκέντρωση στις 27 Νοεμβρίου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Χατζησταύρου φοιτητής, γραμματέας του τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών ο οποίος αναφερόμενος στην ιστορία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είπε χαρακτηριστικά: "Το Πολυτεχνείο γεννήθηκε από τον αντιδικτατορικό αγώνα του λαού και της νεολαίας της Ελλάδας και αποτέλεσε κορύφωσή του, που πνίγηκε στο αίμα. Είναι μια μοναδική στιγμή από την πλούσια ιστορία του κινήματός μας, που παρά τις όποιες προσπάθειες, δεν θαμπώνει, δε σβήνει, δεν ξεχνιέται. Ο γιορτασμός του έχει περιεχόμενο αγωνιστικό και όχι μνημόσυνου... Θέλουμε πανεπιστήμια που θα μας μαθαίνουν την επιστήμη μας ολόπλευρα, δωρεάν σε όλους και όχι Πανεπιστήμια στα σάπια "πρότυπα" των ΗΠΑ. Μπορεί η Κεραμέως να κλείνει συμφωνίες και να συζητά την επέκταση των υποτροφιών fulbright και την έλευση αμερικάνικων Πανεπιστημίων στα ελληνικά... αλλά οι φοιτητές της απαντάμε ότι "εδώ δε θα γίνουμε Αμερική"! Φρουροί, αστυνομία και όπλα δεν έχουν καμιά θέση μέσα στις σχολές μας!"

Τέλος εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ χαιρέτισε ο πρόεδρος Σταμάτης Φιλιππής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required