28 Νοε 2019

Ολοκληρώθηκε η φάση του σκαλίσματος και του χρωματισμού της παραδοσιακής σάλας στο Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η φάση του σκαλίσματος και του χρωματισμού της παραδοσιακής σάλας, που βρίσκεται στο χώρο εισόδου και υποδοχής του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου. Το αποτέλεσμα απεικονίζει τον σχεδιασμό των ξύλινων καϊκιών (το κάθε ένα από τα έξι χρώματα αντιστοιχεί σε ένα διαφορετικό καΐκι) με την μέθοδο της σάλας. Η συγκεκριμένη σάλα είναι αντίγραφο της φημισμένης σάλας των Αδελφών Μαυρίκων (Σύρος), που είχε αποτυπωθεί σχεδιαστικά το 1988 από τους Robert Prescott και Κώστα Δαμιανίδη. Η σάλα είναι μια μέθοδος σχεδιασμού που πρέπει να διαδόθηκε στα μεγάλα ναυπηγεία του Αιγαίου και του Ιονίου στα τέλη του 18ου ή στις αρχές του 19ου αιώνα.

O Σύλλογος Φίλων Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου ευχαριστεί τους εικαστικούς Μαριάνα Ασλάνη και Εμμανουήλ Στεργίου που υλοποίησαν τη δυσκολότερη φάση του έργου.

Το επόμενο στάδιο είναι το τοπικό στοκάρισμα σε επιμέρους σημεία του δαπέδου, το τρίψιμο του δαπέδου για να καθαριστεί εκτός των σκαλισμένων γραμμών, το ρετουσάρισμα των χρωμάτων σε ορισμένα σημεία αλληλοκάλυψης των γραμμών και στη συνέχεια η επικάλυψη του συνολικού δαπέδου με τρία χέρια ματ βερνίκι άριστης ποιότητας. 

Nα σημειωθεί πως η σάλα θα αποτελεί ένα από τα κεντρικά εκθέματα του νέου Μουσείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required