18 Νοε 2019

Εργαζόμενοι στην Παιδιατρική, Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική - Το νοσοκομείο εξυπηρετεί το νησί στο σύνολό του

Τη θέση τους από τον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου διαχωρίζουν οι εργαζόμενοι στην Παιδιατρική, Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική σχετικά με την αυριανή κινητοποίηση στο Καρλόβασι και  χαρακτηρίζουν ως πρωτίστης σημασίας την εύρυθμη λειτουργία της Παιδιατρικής και Μαιευτικής Κλινικής, καθώς το Νοσοκομείο εξυπηρετεί το νησί μας στο σύνολό του.

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενο αναφέρουν:

Ως εργαζόμενοι της Παιδιατρικής και Μαιευτικής / Γυναικολογικής Κλινικής του Γ. Ν. Σάμου διαχωρίζουμε τη θέση μας από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου σχετικά με την κινητοποίηση της Τρίτης 19 Νοεμβρίου 2019, καθώς θεωρούμε επιτακτική την ενίσχυση του Νοσοκομείου.

Το κλείσιμο και η υποβάθμιση των Κλινικών του Νοσοκομείου είναι ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα και εννοείται ότι αφορά το σύνολο του πληθυσμού της Σάμου. Στηρίζουμε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά δίνουμε και ιδιαίτερη βαρύτητα στη Δευτεροβάθμια, δεδομένου μάλιστα ότι η Σάμος είναι απομακρυσμένο ακριτικό νησί και δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις- κοντινά Νοσοκομεία- όσον αφορά την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας και τα επείγοντα, καθώς και τα πιο σοβαρά περιστατικά καταλήγουν για διερεύνηση και αντιμετώπιση στο Νοσοκομείο μας.

Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης του Νοσοκομείου μας από τους αρμόδιους φορείς με τον τρόπο ακριβώς που γίνεται και στην υπόλοιπη χώρα σε καταστάσεις ανάγκης.

Θεωρούμε αδιανόητο να συζητάμε για υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου με τη μετακίνηση του παιδιάτρου μία φορά την εβδομάδα και μάλιστα μέχρι το τέλος του έτους για στήριξη της Παιδιατρικής Κλινικής , που ως γνωστόν καλύπτεται από την 1η Δεκεμβρίου 2018 από μία παιδίατρο ( 30 ημέρες τον μήνα 24 ώρες, το 24ωρο), επίσης μετακινημένη από το ΚΕΦΙΑΠ Σάμου.

Είναι πρωτίστης σημασίας η εύρυθμη λειτουργία της Παιδιατρικής και Μαιευτικής Κλινικής, καθώς το Νοσοκομείο ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ. Είμαστε κατά του διχασμού των εργαζομένων και των πολιτών, που επιχειρείται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required