5 Νοε 2019

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου για τα προβλήματα στην Παιδιατρική

Στο θέμα της Παιδιατρικής Κλινικής επανέρχεται ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου με αφορμή τα αριθμητικά στοιχεία των εξεταζόμενων και νοσηλευομένων παιδιών που έδωσε στη δημοσιότητα το νοσοκομείο Σάμου.

Ο Σύλλογος αναφέρει:

Ρωτάμε την διοίκηση του νοσοκομείου γιατί εδώ και πολλούς μήνες δεν κλείνονται ραντεβού για το εξωτερικό ιατρείο της παιδιατρικής;

Οι ανάγκες του πληθυσμού είναι δυσανάλογες με το προσωπικό που υπηρετεί όλο αυτό το διάστημα στην παιδιατρική κλινική. Μία Παιδίατρος μετακινημένη από το ΚΕΦΙΑΠ,2 γενικοί γιατροί η μία μετακινημένη από το περιφερειακό ιατρείο Μαραθοκάμπου και μία που υπηρετεί στο αγροτικό ιατρείο Βαθέως και εφημερεύει στην Παιδιατρική κλινική. Ελάχιστο και εξουθενωμένο είναι και το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής που δεν μπορεί να λάβει την κανονική άδεια και τα ρεπό του.

Για την κατάσταση αυτή ευθύνες έχουν η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση καθώς και η Διοίκηση του νοσοκομείου.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου όπως το ακτινοδιαγνωστικό και τα ΤΕΠ και σε μονήρης ιατρικές ειδικότητες .

ΤΟ Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου κάνει ακόμα μια φορά ξεκάθαρο ότι ο Σύλλογος είναι συνδικαλιστικό όργανο δεν διορίζει ,δεν προσλαμβάνει, δεν μετακινεί προσωπικό ,δεν βραβεύει και πολύ περισσότερο δεν μπαίνει στην διαδικασία και δεν παίρνει θέση σε προσωπικές αντιπαραθέσεις που τυχόν υπάρχουν και εξυπηρετούν συγκεκριμένες θέσεις και πολιτικές που πίσω τους κρύβονται τα πραγματικά προβλήματα.

Το Δ.Σ του Συλλόγου παλεύει:

Ø Να έχουν όλοι οι κάτοικοι του νησιού πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας που θα είναι δωρεάν, ασφαλής και ποιοτικές.

Ø Να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Ø Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι για εμβαλωματικες λύσεις.

Για να έχουν προοπτική και αποτέλεσμα οι αγώνες μας, χρειάζεται να στρέφονται ενάντια στην πηγή των προβλημάτων που είναι η πολιτική που ιδιωτικοποιεί την υγεία και θέλει τους ασθενείς με το χέρι στην τσέπη και τους εργαζόμενους υγειονομικούς με την πλάτη στον τοίχο εξουθενωμένους και χωρίς δικαιώματα.

Το Δ.Σ του Συλλόγου ήταν και θα είναι στο πλευρό κάθε εργαζόμενου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required