21 Νοε 2019

Ανακοίνωση του βουλευτή Σάμου για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό εξέδωσε ο βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, στην οποία αναφέρει πως έλαβε τη διαβεβαίωση πως ο αριθμός 5000 είναι ενδεικτικός και αποτελεί το μέγιστο αριθμό που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το νέο κλειστό κέντρο. Επιπλέον, ο κ. Στεφανάδης επισημαίνει πως προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος και προσθέτει πως ειδικά για τη Σάμο, από την πρώτη στιγμή, έχει προαναγγελθεί και δρομολογηθεί η άμεση αποσυμφόρηση.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Η απογοήτευση και η οργή των κατοίκων της Σάμου για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού είναι απόλυτα κατανοητή. Το προσφυγικό ζήτημα δοκιμάζει το νησί και τους κατοίκους του την τελευταία πενταετία.

Η αντίδραση των κατοίκων και των θεσμικών παραγόντων κορυφώθηκε εξαιτίας της αναφοράς του αριθμού των προσφύγων-μεταναστών που θα μπορεί να φιλοξενεί το νέο κέντρο, στη θέση «Ζερβού», ο οποίος θα φθάνει τα 5000 άτομα.

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αντιμετώπιση αυτού του ακανθώδους προβλήματος. Ειδικά για τη Σάμο, από την πρώτη στιγμή, έχει προαναγγελθεί και δρομολογηθεί η άμεση αποσυμφόρηση.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Κυβέρνησης, σχετικά με το μεταναστευτικό, γνωστοποιήθηκε η κατάργηση του υπάρχοντος κέντρου «φιλοξενίας» στην πρωτεύουσα του νησιού. Το εν λόγω κέντρο, αποτελεί όνειδος όχι μόνο για τη Σάμο, αλλά για ολόκληρη τη χώρα και προσβάλλει τον πολιτισμό. Οπότε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο χώρος που στεγάζεται σήμερα το κέντρο θα αποδοθεί στον Δήμο της Ανατολικής Σάμου προς αξιοποίηση.

Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μας, αλλά και τους θεσμικούς παράγοντες, ότι σε συνεχή επικοινωνία που είχα, σήμερα, με κορυφαίους Κυβερνητικούς παράγοντες, με διαβεβαίωσαν ότι ο αριθμός 5000 είναι ενδεικτικός και αποτελεί το μέγιστο αριθμό που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το νέο κλειστό κέντρο, στο πλέον υποθετικό και δυσμενές σενάριο της ανεξέλεγκτης αύξησης των ροών παρά τα μέτρα της Κυβέρνησης. Σε μία τέτοια υποθετική περίπτωση, προφανώς, θα προκύψει νέος σχεδιασμός όσον αφορά την εγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών και στα άλλα νησιά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, στο νέο κλειστό κέντρο, διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπονοείται επ΄ ουδενί η ανέγερση τζαμιού, αλλά προβλέπεται η δημιουργία μίας μικρής αίθουσας για τις θρησκευτικές ανάγκες των προσφύγων-μεταναστών.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και έχοντας ως βάση τα παραπάνω δεδομένα, καλώ τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσει την πρόθεσή του για παραίτηση, αφού μια τέτοια ενέργεια στην παρούσα στιγμή δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Απεναντίας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νησιού και στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Πιστεύω ότι η Δημοτική Αρχή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required