16 Νοε 2019

Ο Χορευτικός Όμιλος για τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της επετείου της Ένωσης

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 107η επέτειο της Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα συμμετείχε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, των αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου.


Τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ παρέλασαν στην παραλιακή λεωφόρο Θεμιστοκλή Σοφούλη στην πόλη της Σάμου, ενώ στη συνέχεια χόρεψαν ταυτόχρονα με πλήθος πολιτιστικών συλλόγων τους χορούς ‘Βάγια Στρώστε ή Σαμιώτικος’ και τη διάσημη Σαμιώτισσα.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ παρουσίασε για πρώτη φορά στο νησί της Σάμου αυτή την ιστορική στιγμή, τις ολοκληρωμένες πλέον παραδοσιακές του ενδυμασίες πιστά αντίγραφα της Σαμιώτικης φορεσιάς, που με πολύ κόπο και μεράκι κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου στο νησί μας από Σαμιώτισσες μοδίστρες, με υλικά αγορασμένα από Σαμιώτικες επιχειρήσεις και υπό την καθοδήγηση ειδικών, αλλά και με τη γενική επίβλεψη από τον εκπαιδευτικό και αντιπρόεδρου του Ομίλου μας Μάκη Ευαγγέλου.

Σύντομα θα πραγματοποιηθεί και επίσημη παρουσίαση των παραδοσιακών ενδυμασιών του ΧΟΡ.Ο.Σ.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ευχαριστεί τα μέλη του για τη συμμετοχή τους και συγχαίρει επίσης όλους εκείνους που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required