27 Νοε 2019

Μεταναστευτικό - Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ζητά να αναθεωρηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου

Ο ευρωβουλευτής ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο αναφορικά με την προετοιμασία της συνάντησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 12-13 Δεκεμβρίου τονίζοντας την άμεση ανάγκη: 1) Αναθεώρησης του Κανονισμού του Δουβλίνου.
2) Ενίσχυσης των περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου που δοκιμάζονται από τις αθρόες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από το 2015. 3) Ενεργοποίησης καθολικά της Διεθνούς Κοινότητας (τρίτες χώρες, Διεθνείς Οργανισμοί), ώστε το προσφυγικό πρόβλημα να αντιμετωπιστεί συνολικά.



Ολόκληρη η παρέμβαση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου έχει ως εξής:

"Σε αυτή την αίθουσα μιλάω ως Ευρωπαίος πολίτης. Και αλήθεια έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι.
Ο Κανονισμός του Δουβλίνου πρέπει να αντικατασταθεί από μια Ενιαία Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου με όλα τα κράτη μέλη να συμμετέχουν.
Πρώτη φορά ακούσαμε για προσφυγική κρίση κάπου το 2015. Δεν είναι αλήθεια, δε μιλάμε για κρίση. Μιλάμε για ένα μεγάλο μέρος του αναπτυσσόμενου κόσμου που ονειρεύεται τον ανεπτυγμένο, με την Ευρώπη να αποτελεί τον καλύτερο προορισμό εργασιακά και κοινωνικά.

Είναι μια μεγάλη αδιάκοπη μαζική μετακίνηση πληθυσμού. Άραγε πότε θα τη διαχειριστούμε ενιαία ως ευρωπαϊκό ζήτημα για τους πολίτες μας;

Στο ΠΔΠ, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι πύλες εισόδου, το Αιγαίο, ο Έβρος ώστε:

· Να προστατευτεί ο κοινωνικός ιστός.

· Να μπορούν οι περιφερειακές δομές να συμβάλουν στη προσωρινή εργασιακή και εκπαιδευτική εξασφάλιση των αιτούντων άσυλο.

Καλώ το Συμβούλιο πρωτίστως να θέσει στην ατζέντα μια πρόταση προς τα Ηνωμένα Έθνη για μια Διεθνή Συνδιάσκεψη για το θέμα. Η Ε.Ε. αποτελεί διεθνή παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης, πρέπει όμως να δεσμευτούν και οι τρίτες χώρες που εμπλέκονται στην περιοχή."





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required