15 Νοε 2019

H ταινία του Σαββάτου από την Κινηματογραφική Λέσχη

Την ταινία «Η σωτηρία της ψυχής» προβάλει το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου  η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου.


Ο Ρατζίβ αναγκάζεται να πάρει αιφνιδίως άδεια από τη δουλειά του και να αφήσει πίσω την οικογένειά του, για να συνοδεύσει τον πεπεισμένο πως έφτασε πλέον στο τέλος της ζωής του πατέρα του σε ένα ταξίδι στην ιερή πόλη του Βαρανάσι.

Η πρώτη ταινία του 26χρονου Σουμπασίς Μπουτιανί, η οποία έκανε πρεμιέρα στο προπέρσινο Φεστιβάλ Βενετίας, είναι, όπως λέει κι ο ίδιος, η κινηματογραφική ιστορία ενός ταξιδιού πολλαπλής απελευθέρωσης και αφορά τη διαφορετική σχέση τριών γενεών με τη σύγχρονη, πολυδιάστατη ινδική πραγματικότητα. Δέσμιός της σε πνευματικό επίπεδο, ο ηλικιωμένος Ντάγια πείθεται από ένα όνειρό του πως έχει φτάσει πολύ κοντά στο τέλος τα ζωής του. Αναγκάζει λοιπόν το γιο του Ρατζίβ, εργασιομανή πατέρα μιας κοπέλας η οποία ζητά να ξεφύγει από τα πατροπαράδοτα ήθη και να μην παντρευτεί αυτόν που της προορίζουν οι γονείς της, να τον συνοδεύσει ως την ιερή πόλη του Βαρανάσι, όπου και σκοπεύει να «αναπαυτεί» για πάντα.

Ινδία, 2016

Παραγωγή: Σανζάι Μπουτιάνι, Σαζίντα Σάρμα

Σκηνοθεσία: Σουμπασίς Μπουτιανί

Σενάριο: Σουμπασίς Μπουτιανί

Φωτογραφία: Ντέιβιντ Χούγιλερ, Μάικλ ΜακΣουίνι

Μοντάζ: Μανάς Μιτάλ

Μουσική: Ταντζάρ Τζουνάιντ

Πρωταγωνιστούν: Αντίλ Χουσέιν, Λαλίτ Μπελ, Γκιταντζάλι Κουλκάρνι

Διάρκεια: 102 λεπτά

Διανομή: One From the Heart 


*Βραβείο Filmfare Καλύτερου σεναρίου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required