18 Νοε 2019

To πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης

To πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης δημοσιοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, αναφέροντας πως η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που, με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.


Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε ολόκληρη την Επικράτεια, την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτού, θα λάβουν χώρα οι κάτωθι εορταστικές εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το Νομό από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, της 24ης Νοεμβρίου 2019, ημέρας εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Νοεμβρίου 2019.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 

Ώρα 10:30. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Πόλεως Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου.

Ώρα 10:45. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλεως, στην Πλατεία Πυθαγόρα, από τους κ.κ. Aντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βουλευτή Σάμου, Διοικητή 79 ΑΔΤΕ, Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, πολιτικά κόμματα, Εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΕΑΕΑ, ΠΟΑΕΑ, ΠΣΕΑΕΑ), καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού, έπειτα από έγκαιρη γνωστοποίηση στον Τελετάρχη.

Ομιλία από έναν εκπρόσωπο των τοπικών αντιστασιακών οργανώσεων, έπειτα από έγκαιρη γνωστοποίηση στον Τελετάρχη.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων αγωνιστών.

Εθνικός Ύμνος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required