10 Δεκ 2019

«Το μεγάλο ταξίδι του Τουρτούρι», από το 3ο Νηπιαγωγείο Σάμου


Το θεατρικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά, «Το μεγάλο ταξίδι του Τουρτούρι», θα μας παρουσιάσουν αύριο Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Σάμου. 

Υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση της προϊσταμένης του σχολείου, Στέλλας Παπανικολάου, θα απολαύσουμε την ιστορία ενός χιονάνθρωπου κι ενός κοριτσιού. Ενός κοριτσιού που φτιάχνει ένα χιονάνθρωπο και του ζητάει να μη λιώσει ποτέ, ενός χιονάνθρωπου που ξεκινά για ένα μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι, το ταξίδι για το Βόρειο Πόλο. 

Οι παραστάσεις και όχι μόνο, του 3ου Νηπιαγωγείου, μας έχουν συνηθίσει σε υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις και είμαστε πεπεισμένοι ότι και φέτος έχουν ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο. Στον χώρο του αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου στις 6 μ.μ.



 
Η Σωτηρία Ματζίρη είχε γράψει παλαιότερα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»

[...] Ένα έργο σοφό, εφευρετικό, συγκινητικό, καλαίσθητο. Από εκείνα που τιμούν τα παιδιά και δρουν ευεργετικά στους μεγάλους [...] Μέσα από ξεχασμένες γεύσεις ονείρου, αθωότητας, ευγένειας, τρυφερότητας, ξεδιπλώνεται η ιστορία μιας φιλικής αγάπης ενός χιονάνθρωπου κι ενός κοριτσιού. Μια πορεία προς τη ζωή, που περνά από τη δοκιμασία της φιλίας. Ένα δίωρο περιπέτειας με εντεταμένες τις αισθήσεις μας και την παράσταση να διαχέεται από τη σκηνή στην πλατεία, ηθοποιοί και παιδιά ενωμένοι σε μια κοινή αφήγηση [...] Η βεβαιότητα του «πάντοτε» που αποζητά η αγάπη και η παροδικότητα των πραγμάτων της ζωής, συμβολισμένη εδώ από την εφήμερη φύση ενός χιονάνθρωπου που θα λιώσει με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου, είναι το μοτίβο του έργου. Επισκεφθήκαμε την παιδική σκηνή με συγκαταβατική διάθεση και καταλήξαμε να δακρύζουμε και να γελάμε σαν παιδιά ανάμεσα σε παιδιά, ανακουφισμένοι για λίγο από το φορτίο της ενήλικης σοβαροφάνειας και πεζότητας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required