30 Δεκ 2019

Δύο νέες διεθνείς βραβεύσεις για τον Μανόλη Βαρβούνη

Δύο νέες διεθνείς βραβεύσεις για το επιστημονικό του έργο έλαβε ο καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης.

Στις 30 Νοεμβρίου το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο (Academic Board) του Catholic University of New Spain, που εδρεύει στο Μαϊάμι της Φλώριντα, των ΗΠΑ, απένειμε στον συμπατριώτη μας Καθηγητή Λαογραφίας και Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης την κορυφαία ακαδημαϊκή διάκριση του Επίτιμου Διδάκτορα (Honorary Doctor of Humane Letters), συνοδευόμενη από το χρυσό μετάλλιο του ιδρύματος. Η απονομή του τίτλου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, έγινε για τη συμβολή του κ. Βαρβούνη στη μελέτη των μορφών της λαϊκής θρησκευτικότητας και των εκδηλώσεων της θρησκευτικής Λαογραφίας στον χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μ. Βαρβούνης

Επίσης, στις 10 Δεκεμβρίου ο κ. Βαρβούνης εξελέγη τακτικό μέλος (Socius Ordinarius) της European Academy of Sciences and Research του Αμβούργου, στην τάξη των «Humanities, Literature and Arts», σε επιβράβευση της συμβολής του στην μελέτη της ελληνικής και βαλκανικής άυλης λαϊκής πολιτισμικής κληρονομιάς. Η τελετή της επίσημης υποδοχής του θα γίνει τον Μάρτιο του 2020.

Πρόκειται για δύο ακόμη διεθνείς επιστημονικές διακρίσεις, που δείχνουν την απήχηση του έργου του τιμωμένου καθηγητή και έξω από τα σύνορα της χώρας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required