5 Δεκ 2019

Στη Σάμο για μία εμφάνιση ο διεθνούς φήμης πιανίστας Γιώργος Ψυχογιός

Στη Σάμο θα βρεθεί, προσκεκλημένος της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου, ο διεθνούς φήμης Έλληνας πιανίστας και συνθέτης, Γιώργος Ψυχογιός, ο οποίος θα εμφανιστεί με μουσική από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου.

Η τιμή εισόδου ανέρχεται στα 7 ευρώ και 4 για ανέργους και φοιτητές.

Ο Γιώργος Ψυχογιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Άρχισε την μελέτη του στο ακορντεόν στην ηλικία των 14 ετών στο «Ελληνικό Ωδείο», δίπλα στην κα Τσεκούρα -Καραγιαννίδου, όπου κι αποφοίτησε το 1987 αποσπώντας Πτυχίο με ΄Αριστα Παμψηφεί και Διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο με τη Σολίστ Αγαθή Λεμονή και τελείωσε την φοίτησή του δίπλα στον Γεράσιμο Κάκαλη, αποσπώντας δίπλωμα σολίστ πιάνου με ‘Αριστα Παμψηφεί, Α΄ Βραβείο και Εύφημο Μνεία εξαιρετικής ιδιοφυίας.

Ο Γιώργος Ψυχογιός συνέχισε τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά της μουσικής με τον συνθέτη και πιανίστα Μάνο Σκαρβέλη. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονης ανάλυσης και σημειογραφίας, διεύθυνσης ορχήστρας και έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου με διακεκριμένους ξένους πιανίστες (Οxana Yablonskaya, Ellen Traganas , Lev Vlanskeko, Duo Ganev, Vovka Ashkenazy).

Παράλληλα με την πιανιστική του καριέρα γύρω από το χώρο της κλασικής μουσικής, εξασκεί με διακρίσεις την τέχνη της Jazz και του Αυτοσχεδιασμού.

Επίσης, είναι καθηγητής πιάνου για πολλά χρόνια σε ωδεία και μουσικές σχολές.

Έχει δημιουργήσει και διευθύνει από το 1998 την Ορχήστρα και Χορωδία των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required