18 Δεκ 2019

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ για τη χθεσινή στάση του δημάρχου Ανατολικής Σάμου

Σχόλιο για τη στάση του δημάρχου ανατολικής Σάμου που χτες έδιωξε τους μετανάστες, οι οποίοι πραγματοποιούσαν πορεία, από την πλατεία Πυθαγόρα, εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η εικόνα του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου να κυνηγά και να βρίζει νεαρούς και φοβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στην κεντρική πλατεία του Βαθιού, επειδή διαμαρτύρονταν για τον εγκλωβισμό και τις συνθήκες διαβίωσής τους, προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε κάθε άνθρωπο. Φαίνεται πως ο κ. Δήμαρχος ζήλεψε τη... «δόξα» διάφορων ακροδεξιών – ρατσιστικών υποκειμένων. Με αυτή του την κίνηση πυροδοτεί έκρυθμες καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες και θα φέρει ευθύνη για ο,τι συμβεί.  
Πάει πολύ, όμως, να εξανίσταται μπροστά στις κάμερες – αλλά και πολύ συχνά στους τηλεοπτικούς φακούς – για την ανησυχητική κι επικίνδυνη κατάσταση της πόλης και την ίδια ώρα να στηρίζει και να προωθεί με θέρμη την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που εγκλωβίζει στο νησί μάζες προσφύγων και μεταναστών. 

Κυνηγά τους πρόσφυγες και μετανάστες για να κρύψει τα παζάρια που κάνει με την κυβέρνηση για τον αριθμό των εγκλωβισμένων και την ταύτισή του με τη λογική των κέντρων  - φυλακών και τη μονιμοποίηση του μαζικού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στο νησί. Πρόκειται τουλάχιστον για φαρισαϊσμό.

Ο λαός του νησιού να γυρίσει την πλάτη στο Δήμαρχο, την παράταξή του και όλες τις δυνάμεις που προσπαθούν να τον κάνουν να αποδεχτεί αυτή τη βαρβαρότητα για τους κατοίκους και για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Ενωμένος, να δυναμώσει τον αγώνα του για άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα, για κανένα hotspot στο νησί, ούτε κλειστό,ούτε ανοιχτό».
2 σχόλια:

Αγγελος είπε...

Αν το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με ακροδεξιές και ρατσιστικές πρακτικές, πολλοί είμαστε υπέρ αυτών των πρακτικών. Οι γραφικοί και περιθωριακοί ψευτοαριστεροί καλό είναι να συνταχθούν με τον δήμαρχο μήπως και βρεθεί λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Unknown είπε...

Πολύ καλά έκανε ο δήμαρχος του αξίζουν συγχαρητήρια

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required