13 Δεκ 2019

Ευχαριστήριο του Φιλοζωικού Σωματείου για τις μαζικές στειρώσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο  μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων, μια δραστηριότητα που θεωρείται ένας από τους βασικούς σκοπούς του Φιλοζωικού Σωματείου, καθώς αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αποφυγής του πολλαπλασιασμού των αδέσποτων. Τις στειρώσεις πραγματοποίησε ο Ολλανδός κτηνίατρος, κ. Victor Lans, ο οποίος βρέθηκε για δεύτερη φορά στη Σάμο.


Το Φιλοζωικό Σωματείο ευχαριστεί τον εθελοντή Ολλανδό κτηνίατρο VICTOR LANS, και αναφέρει πως «είναι ένα άτομο βαθιά συνειδητοποιημένο για την ανάγκη της κοινωνικής προσφοράς και συνάμα ένα άτομο πολύ ευαίσθητο σε σχέση με τα ζώα και τον άνθρωπο, έτσι η αγάπη του προς την κοινωνία έγινε τρόπος ζωής γι’ αυτόν και παράδειγμα προς μίμηση για εμάς. Ακούραστος επί δύο 12ωρα έκανε στειρώσεις χωρίς κανένα διάλυμα. Ο εξαιρετικός επαγγελματισμός σε συνδυασμό με τη μεγάλη ευαισθησία και αγάπη για τα αδέσποτα, μας ενθουσίασαν. Πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός, πως θέλει να συνεχίσει την εθελοντική δράση του στο νησί μας».

Ο Σύλλογος, επίσης, αναφέρει:

- Ευχαριστούμε πολύ τον κτηνίατρο ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΑΜΗΝΑ, ο οποίος παραχώρησε για άλλη μια φορά το κτηνιατρείο του το περασμένο Σαββατοκύριακο. Χωρίς κανένα προσωπικό όφελος παραχωρεί για πολλοστή φόρα το κτηνιατρείο του, με μοναδικό γνώμονα την προστασία των αδέσποτων, αλλά και των κατοίκων του νησιού.

- Επίσης την κυρία ΚΙΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΗ, συνεργάτιδα του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΑΜΗΝΑ, η οποία είναι παρών σε κάθε δράση μας με όποιο τρόπο μπορεί.

- Ευχαριστούμε θερμά τους ΔΗΜΟΥΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ, που συνέδραμαν για αυτήν την σπουδαία δραστηριότητα (ο Δήμος Δυτικής Σάμου ανέλαβε αυτήν την φορά τα έξοδα των αναλώσιμων φαρμάκων).

- Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην επιχείρηση KYKLOS – RENT A CAR για τη διάθεση αυτοκινήτου για τη μετακίνηση του κτηνίατρου και την ΠΑΝΣΙΟΝ ΦΙΛΙΠΕ για τη δωρεάν φιλοξενία του.

- Επίσης, ευχαριστούμε πολύ την κυρία NETTY DE KULVE, η οποία μας έφερε σε επαφή με τον κ. LANS και έτσι ξεκίνησε αυτή η σπουδαία δράση. Επίσης, οργάνωσε την αποστολή δύο παλετών βοηθητικού υλικού (όπως κουβέρτες, κλουβιά μεταφοράς και κτηνιατρικά εργαλεία) για τα αδέσποτα της Σάμου και έπεται συνέχεια.

- Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φιλόζωους, που προσέφεραν κουβέρτες και ιδιαίτερα το HOTEL KOKKARI BEACH.

- Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τα μέλη και τους φίλους του σωματείου μας για τη συμμετοχή τους, των οποίων η προσφορά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση και ιδιαίτερα την ΜΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και την ΑΜΑΛΙΑ ΚΟΚΟΤΟΥ.

«Δυστυχώς, αναγκαζόμαστε να κλείσουμε το ευχαριστήριο μας με ένα αρνητικό γεγονός. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ο κ. LANS να πραγματοποιήσει στειρώσεις για έξι ημέρες και στους δυο Δήμους του Νησιού. Όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν, διότι δεν μας παραχωρήθηκε κανένα κτηνιατρείο στο Καρλόβασι, ούτε από ιδιώτη ούτε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας. Έτσι οι στειρώσεις περιορίστηκαν αναγκαστικά μόνο ένα Σαββατοκύριακο. Μετά από όλα αυτά είναι απαραίτητο να δημιουργήσουν το συντομότερο δυνατόν οι δύο Δήμοι της Σάμου ΔΗΜΟΤΙΚA ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΑ , όπως ζητήσαμε επανειλημμένα στο παρελθόν. Αλλιώς δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν ξανά μαζικές στειρώσεις στο νησί μας και θα έχουμε τραγικά αποτελέσματα, όσον αφορά την αύξηση των αδέσποτων. Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες θα είναι μάταιες αν δεν επαναληφθούν στειρώσεις ξανά, το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο. Γι’ αυτό ζητάμε από τους δύο Δήμους της Σάμου την άμεση ίδρυση Δημοτικών Κτηνιατρείων. Το σωματείο μας θα σταθεί αρωγός με κάθε μέσο στην προσπάθεια αυτή των Δήμων. Φυσικά θα σας ενημερώσουμε πάλι για τις σχετικές εξελίξεις», αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required