28 Ιαν 2020

Στεφανάδης στον «Θέμα 104,6»: Ανυπόφορη η κατάσταση στα νησιά

Σοβαρή και ανυπόφορη χαρακτήρισε την κατάσταση στα νησιά με την επιφόρτιση του μεταναστευτικού ο βουλευτής της ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Σε σχέση με συναδέλφους του και τοπικούς παράγοντες που αντιδρούν στη μεταφορά μεταναστών προς της ηπειρωτική Ελλάδα, ο κ Στεφανάδης είπε πως «είναι ατυχής αυτή η συμπεριφορά, αλίμονο μία μικρή χώρα με τόσα προβλήματα να υπάρχει τέτοια διαφορετική αντιμετώπιση, δηλαδή να πιστεύουν ότι ενδεχομένως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τα τόσα προβλήματα, προβλήματα οικονομικά, συγκοινωνίας, παιδείας, υγείας, ότι πρέπει να επιφορτιστούν αυτό το πρόβλημα που ούτε το δημιούργησαν τα νησιά και ούτε μπορούν να το αντιμετωπίσουν. Η κατάσταση στη Σάμο είναι πέρα από κάθε χαρακτηρισμό».


Για το αν θα υπάρξουν συνέπειες στον τουρισμός λόγω του μεταναστευτικού, ο κ. Στεφανάδης απάντησε πως «ήδη μου λένε διάφοροι πράκτορες ότι γίνονται ακυρώσεις και αυτό είναι λογικό, αν ακούει ο Ευρωπαίος τουρίστας, ακόμα και ο Έλληνας, ότι εκεί κάτω η κατάσταση είναι απερίγραπτη με 10.000 κόσμο να περιφέρεται ελεύθερα μέσα στην πόλη τι να πάει να κάνει τουρισμό. Γιατί δεν είναι ότι μόνο ο ζωτικός χώρος περιορίζεται για τους ντόπιους, που αφορά την παιδεία, την υγεία, είναι και το ψυχολογικό, υπάρχει η ανθρώπινη ευαισθησία όταν βλέπεις εξαθλιωμένους, μικρά παιδιά ξυπόλητα μέσα στις λάσπες, δεν μπορείς να ζήσεις και αυτό ισχύει και για τους ντόπιους εδώ».

Για το αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αναφορικά με πότε θα λειτουργήσουν τα προαναχωρησιακά κλειστά κέντρα, ο κ. Στεφανάδης ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη αντίδραση για τα κέντρα αυτά, αν και στη Σάμο κατασκευάζεται με προοπτική Ιούνιο-Ιούλιο να λειτουργήσει, όπως λέγεται, αλλά προκύπτει το ερώτημα πόσους μπορεί να φιλοξενήσει το κλειστό κέντρο, γιατί, όπως είπε, «κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους και το ερώτημα, γιατί αν είναι ένα κέντρο που θα απορροφήσει αυτούς που είναι μέσα στην πόλη τώρα μέσα στα παραπήγματα, στο υπάρχον δηλαδή κέντρο και πάνε εκεί ωραία, αλλά αν εκεί πέρα μπει πολλαπλάσιος αριθμός, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και για τους κατοίκους και για το νησί ολόκληρο».

Πηγή: Πρώτο Θέμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required