6 Ιαν 2020

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ για την αποστολή των αρματαγωγών

Κριτική στην Κυβέρνηση όσον αφορά την αποστολή των δύο αρματαγωγών ασκεί η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ, η οποία αναφέρει πως συνιστά πρόκληση για τους μετανάστες και για τους κατοίκους του νησιού από τη μεριά της κυβέρνησης, καθώς η πολιτική της εγκλωβίζει κατά χιλιάδες ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες στο νησί.

Η τομεακή επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ αναφέρει:

Η αποστολή δύο αρματαγωγών προκειμένου να προστατευτούν πρόσφυγες και μετανάστες από το χιονιά που αναμένεται αποτελεί πρόσκαιρη και αναποτελεσματική λύση. Συνιστά πρόκληση για τους ίδιους τους ανθρώπους αυτούς και για τους κατοίκους του νησιού από τη μεριά της κυβέρνησης καθώς η πολιτική της είναι αυτή που εγκλωβίζει κατά χιλιάδες ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες στο νησί.

Ø Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ναυλώσει πλοία για τη μεταφορά όλων των υπεράριθμων μεταναστών εντός κι εκτός ΚΥΤ σε δομές με ανθρώπινες συνθήκες στην ενδοχώρα.

Ø Να κλείσει το χοτσποτ και να μη δημιουργηθεί νέο στο νησί.

Ø Να απεγκλωβιστούν άμεσα από το νησί και τη χώρα πρόσφυγες και μετανάστες. Μετά την καταγραφή και την ταυτοποίησή τους να πηγαίνουν σε δομές στην ενδοχώρα και σύντομα να παίρνουν χαρτιά για τις χώρες που επιθυμούν.

Αυτά πρέπει να μπουν στο επίκεντρο της συζήτησης και της διεκδίκησης. Όλα τα άλλα που λέγονται και γράφονται αυτές τις μέρες λειτουργούν τουλάχιστον αποπροσανατολιστικά από τη διεκδίκηση μιας ουσιαστικής λύσης στο σοβαρότατο αυτό θέμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required