10 Ιαν 2020

Κινητοποίηση των νησιωτών στην Αθήνα

Τον δρόμο για την Αθήνα παίρνουν οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν αφενός για τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά που πλέον ξεπερνούν τις 40.000 αλλά και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία νέων υπερδομών όπως αυτές ανακοινώθηκαν τελεσίδικα από τον Υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή κατά τη σύσκεψη της Πέμπτης στο Υπουργείο Εσωτερικών.


Κατά τη διάρκεια της τρίωρης συνεδρίασης που συγκάλεσε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αιρετοί, οι κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς των Δήμων μέσω τηλεδιάσκεψης, κατατέθηκαν όλες οι προτάσεις αλλά κυρίως η άρνηση των κοινωνιών να δεχθούν τον κυβερνητικό σχεδιασμό, διατυπώνοντας την άποψη ότι η σύγκρουση με την Κυβέρνηση αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής οι φορείς αποφάσισαν ότι οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να έχουν ως επίκεντρο την Αθήνα και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών. Προς αυτή την κατεύθυνση στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προταθεί συγκεκριμένη ημερομηνία κινητοποιήσεων στο κέντρο της Πρωτεύουσας, ώστε να συμμετάσχουν όσο περισσότεροι φορείς γίνεται αλλά και να ειδοποιηθούν οι Σύλλογοι Χίων, Λέσβιων και Σάμιων της Αττικής.

Από την Περιφέρεια δόθηκε προθεσμία μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου στους φορείς αυτοδιοίκησης καθώς και τους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς των νησιών, να προσυπογράψουν το ψήφισμα που θα τους διατεθεί άμεσα και να συνδράμουν την συγκεκριμένη προσπάθεια.

Πηγή: Πολίτης Χίου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required