8 Ιαν 2020

Ζήτησαν την αποσυμφόρηση του νησιού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, στο λιμάνι Μαλαγαρίου, με αφορμή την παρουσία των δυο αρματαγωγών πλοίων στο λιμάνι της πόλης.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος, έκανε λόγο για ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης στο θέμα του μεταναστευτικού. “Δηλώνουμε για άλλη μία φορά ότι η Σάμος του ανθρωπισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της νομιμότητας είναι εδώ και είναι παρούσα. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσει να ζει η κοινωνία και τα παιδιά μας αυτό που βιώνουμε σήμερα. Στρεφόμαστε ενάντια στην Ευρώπη της απαξίωσης, στρεφόμαστε σε όσους κρατικούς, πολιτικούς, πολιτειακούς, που επιφυλάσσουν για τα νησιά μας το παρόν και μέλλον που όλοι βλέπουμε μέχρι τώρα.




Αυτό που έχω να πω με βεβαιότητα είναι ότι εδώ και ένα μήνα περίπου ως αυτοδιοίκηση δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση. Αυτό ποιον υπηρετεί; Τη δημοκρατία; Τα συμφέροντα της Ελλάδας; Ποια είναι η άμυνά της χώρας; Είναι οι ψυχές που είναι εδώ. Οφείλουν, λοιπόν, τους ακρίτες να τους έχουν ενημερωμένους. Εσείς θα φυλάξετε τα σύνορα σε κρίσιμες εθνικές στιγμές. Ζητάμε άμεση και μαζική αποσυμφόρηση τώρα, του νησιού και των νησιών μας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες, να τις πουν εκεί που πλέον τις ακούνε”.



Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης,  το σύνολο των δημοτικών συμβούλων Ανατολικής Σάμου, περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.






1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Η λύση είναι τα ξερονήσια, με χρήση των υπαρχόντων υποδομών και την δημιουργία νέων υποδομών με προσωπική εργασία των λαθρομεταναστών. Έτσι λύνουμε και το θέμα των ακατοίκητων νησίδων που έχει γκριζάρει ο Ερντογάν. Μετά την ανεξαρτητοποίηση της Αλγερίας κύματα μεταναστών και λαθρομεταναστών κατέκλυσαν την Γαλλία. Τουλάχιστον οι μισοί από όσους έφτασαν στη Γαλλία και σίγουρα η πλειοψηφία όσων τα κατάφεραν μέσω επίσημων διόδων, τοποθετήθηκαν σε πρόχειρες εγκαταστάσεις και σε στρατόπεδα τα οποία προηγουμένως είχαν “φιλοξενήσει” ύποπτους, στρατιωτικούς του FLNκαι του OAS και στο παρελθόν είχαν στεγάσει πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου (Εβραίους πρόσφυγες και διάφορους πολιτικούς κρατούμενους). Τα γνωστότερα από αυτά (Rivesaltes, Bias, Larzac, LaRye, Saint-Maurice-L’ Ardoise), απομονωμένα, κοντά σε αγροτικές περιοχές, θα γίνουν συνώνυμα του αποκλεισμού από την κοινωνική ζωή και θα διαμορφώσουν την ταυτότητα των υποκειμένων τους. Εμείς εδώ έχουμε κλειστά τα θέρετρα της Μακρονήσου και Γιάρου διότι αποτελούν μνημεία, αφήνοντας τα νησιά να βουλιάζουν.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required