31 Ιαν 2020

Σειρά συσκέψεων και συναντήσεων για τη διεύρυνση και αναβάθμιση του τουριστικού προφίλ του νησιού μας

Σειρά συσκέψεων και συναντήσεων εργασίας πραγματοποιήθηκαν, εντός της εβδομάδας, από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, στα πλαίσια των προσπαθειών του για διεύρυνση και αναβάθμιση του τουριστικού προφίλ του νησιού μας. 

Πιο συγκεκριμένα η ατζέντα των συζητήσεων περιείχε την περαιτέρω ανάπτυξη, προβολή και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που ήδη έχουν δραστηριότητα, καθώς και μορφές που μπορούν να ενταχθούν στο τουριστικό χάρτη της Σάμου.

Τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γεωργίου Στάντζου, της Αντιδημάρχου Τουρισμού κας Δέσποινας Καϊλα και στελεχών του Δήμου, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ιαματικού Τουρισμού και Τουρισμού Ευεξίας, Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Σπιλάνη & τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Εμμανουήλ Κάρλα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης ενός Ολοκληρωμένου Χωρικού Σχεδίου Επενδύσεων που θα περιλαμβάνει μορφές του Τουρισμού Ευεξίας (φυσικό περιβάλλον, περπάτημα, θάλασσα, Πυθαγόρεια διατροφή κτλ).

Την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την ομάδα έργου του Δήμου και τον επιστημονικό υπεύθυνο, κ. Κωνσταντίνο Δαμιανίδη, της Πράξης: «Δημιουργία του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου» παρουσία του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, του Αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Μητσού, του Πρόεδρου της Επιτροπής Ιαματικού Τουρισμού και Τουρισμού Ευεξίας, Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ιωάννη Σπιλάνη και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Εμμανουήλ Κάρλα. Οι εργασίες και οι προμήθειες του έργου ολοκληρώνονται και γίνονται επαφές σχετικά με την αποτελεσματικότερη διαχείριση του Μουσείου όσο αφορά την τελική μορφή λειτουργίας του. Η λειτουργία του θα αποτελεί πόλο έλξης παγκόσμιας εμβέλειας καθώς είναι ένα μοναδικό θεματικό μουσείο.


Την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με όλους τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εναλλακτικών μορφών Τουρισμού (θαλάσσιο, ιππασία, περιπατητικό κτλ) ώστε να συζητηθούν οι περαιτέρω κινήσεις της Δημοτικής Αρχής για την προώθηση και προβολή του πλούσιου, εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος που διαθέτει το νησί μας. Οι προτάσεις από την εμπειρία των επιχειρηματιών είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που ο Δήμος θα αξιοποιήσει σε κάθε δράση προώθησης του νησιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required