20 Ιαν 2020

Με δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο στην απεργία της Τετάρτης παρατάξεις του Βορείου Αιγαίου

Με δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο συμμετέχουν στην κινητοποίηση της 22ας Ιανουαρίου η περιφερειακή παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο», οι δημοτικές παρατάξεις στο Δήμο Μυτιλήνης «Με πυξίδα τον Πολίτη» και «Επανεκκίνηση», στον Δήμο Χίου «Δίκτυο Πολιτών Χίου» και στο Δήμο Ανατολικής Σάμου «Η Σάμος αλλάζει».

Με κοινή τους ανακοίνωση οι παρατάξεις αναφέρουν πως συντονίζουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 22ας Ιανουαρίου που θα γίνουν για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στη ΣΑΜΟ-ΧΙΟ-ΛΕΣΒΟ με το δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ που θυσιάζει τα νησιά μας, απέναντι στα «παιγνίδια που παίζουν» οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες των νησιών με την κυβέρνηση και ενάντια στη ξενοφοβία και την ακροδεξιά ρητορική, που στοχοποιεί την αλληλεγγύη και τους πρόσφυγες.

Οι παρατάξεις ζητούν:

- Άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και ισοκατανομή σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

- Απορρίπτουμε το σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ για hotspot – φυλακές στα νησιά των 5000+ ανθρώπων.

- Μόνο μία μικρή δομή σε κάθε νησί για υποδοχή, καταγραφή, ταυτοποίηση με υγειονομική υποστήριξη και μετά προώθηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να πάνε.

- Σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων που ζουν στα νησιά είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι είτε επισκέπτες είτε αιτούντες άσυλο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required